Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Så blir du en mer Fair konsument

2021-11-26

Den 26 november är det dags för black Friday och strax därefter stundar december med jul- och nyårsfiranden av olika slag. Gör sig köphetsen påmind? Vision tipsar dig om hur du kan bli en mer Fair konsument för att vara snäll mot både miljö och plånbok.

  • Köp och ge bort begagnat. Att köpa second hand för att ge bort i julklapp är en säker hit, inte bara för din plånbok och miljön utan även för mottagaren som kanske får något unikt? Ett annat tips är att rensa ur dina skåp och garderober inför jul och skänk bort, antingen till familjemedlemmar eller humanitära organisationer. Cirkulär ekonomi är en trend som är här för att stanna.

    Tips! Ordna en påminnelse en gång per halvår eller oftare som påminner dig om att rensa och skänka.
  • Skänk bort en bättre jul. Ge gärna bort en gåva till en organisation som jobbar för miljön och mänskliga rättigheter, som till exempel Solidaritetsfonden.
  • Ha koll på vad du köper. Om du köper något nytt så ta gärna reda på hur och av vem produkten producerats, hur den fraktats och de anställdas arbetsvillkor. Kanske kan du välja en likvärdig produkt från ett företag som tar en tydligare ställning för miljö och arbetsmiljö
  • Kvalitet framför kvantitet. När du väl köper något som är nytt, se till att hellre köpa en sak som håller länge istället för att köpa många saker av sämre kvalitet.
  • Återvinn! Allt som du konsumerar kan och bör du återvinna - vare sig det handlar om saker eller matrester. Börja med att sortera brännbart, plats och hushållssopor hemma. Du kommer bli förvånad över vilken insamling som måste tömmas först.

Nyheter

Till arkivet

Fakta

Vad är cirkulär ekonomi?

"En cirkulär ekonomi är raka motsatsen till den linjära. I stället för att tillverka, köpa och kassera sakerna, utnyttjar man i en cirkulär ekonomi allt som man tillverkat så länge det går. Och när sakerna en dag är förbrukade återanvänds och återvinns så mycket som möjligt om och om igen. Cirkulär ekonomi är helt enkelt ett modernare ord för kretslopp".

Källa: Naturskyddsföreningen

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss