Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Så blir du en mer Fair konsument

2021-11-26

Den 26 november är det dags för black Friday och strax därefter stundar december med jul- och nyårsfiranden av olika slag. Gör sig köphetsen påmind? Vision tipsar dig om hur du kan bli en mer Fair konsument för att vara snäll mot både miljö och plånbok.

 • Köp och ge bort begagnat
  Att köpa second hand för att ge bort i julklapp är en säker hit, inte bara för din plånbok och miljön utan även för mottagaren som kanske får något unikt? Ett annat tips är att rensa ur dina skåp och garderober inför jul och skänk bort, antingen till familjemedlemmar eller humanitära organisationer. Cirkulär ekonomi är en trend som är här för att stanna.

  Tips! Ordna en påminnelse en gång per halvår eller oftare som påminner dig om att rensa och skänka.

 • Skänk bort en bättre jul
  Ge gärna bort en gåva till en organisation som jobbar för miljön och/eller mänskliga rättigheter, som till exempel Solidaritetsfonden.
 • Ha koll på vad du köper
  Om du köper något nytt så ta gärna reda på hur och av vem produkten producerats, hur den fraktats och de anställdas arbetsvillkor. Kanske kan du välja en likvärdig produkt från ett företag som tar en tydligare ställning för miljö och arbetsmiljö?
 • Kvalitet framför kvantitet
  När du väl köper något som är nytt, se till att hellre köpa en sak som håller länge istället för att köpa många saker av sämre kvalitet.
 • Återvinn!
  Allt som du konsumerar kan och bör du återvinna - vare sig det handlar om saker eller matrester. Börja med att sortera brännbart, plats och hushållssopor hemma. Du kommer bli förvånad över vilken insamling som måste tömmas först.

Nyheter

Till arkivet

Fakta

Vad är cirkulär ekonomi?

"En cirkulär ekonomi är raka motsatsen till den linjära. I stället för att tillverka, köpa och kassera sakerna, utnyttjar man i en cirkulär ekonomi allt som man tillverkat så länge det går. Och när sakerna en dag är förbrukade återanvänds och återvinns så mycket som möjligt om och om igen. Cirkulär ekonomi är helt enkelt ett modernare ord för kretslopp".

Källa: Naturskyddsföreningen

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar