Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Tre tips hur du hanterar stress

2021-11-29

Har du svårt att hantera dina stressande tankar? Och kan man ens göra något åt dessa? Psykologen Oskar Henriksson ger sina bästa tips för hur du kan hantera din jobb- och vardagsstress!

I dessa annalkande juletider, när det är mycket på jobbet och när saker som händer i vardagen tar upp alldeles för mycket tankeverksamhet - då kan du eventuellt känna dig mycket stressad. Stress är något som säkert varje person är bekant med. 

Oskar berättar att hela 80 procent av oss människor försöker aktivt bli av med stressande och påträngande tankar. Detta är dock väldigt, väldigt svårt. För visst kan du hålla med om att det är väldigt utmanande att inte tänka på det som just stressar en? Men till ens hjälp kan man enligt Oskar använda sinnesrobönen, en religiös bön som plockats upp av både terapeuter och anonyma alkoholister som får den att fungera vad än syftet är. Oskar tar hjälp av bönens tre meningar och guidar oss i hur vi ska tänka när vi använder oss av bönen:

  • Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra handlar om tankar och känslor. Det är inte det lättaste att förändra.
  • Mod att förändra det jag kan handlar om beteenden och vanor. Det är något man faktiskt kan förändra.
  • Visdom att inse skillnaden handlar om visioner och värderingar. Låt dina visioner och värderingar vägleda dig i de två ovanstående punkterna.

Filmerna finns i appen och finns i en långversion på ca 7 min 30 sek och en kortversion för dig som har lite bråttom på ca 2 min.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar