Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

2021-03-08

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.

 1. Lika lön för samma jobb
  Alla arbetsgivare är skyldiga att göra en årlig lönekartläggning för att upptäcka, åtgärda och förhindra osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män. Du har möjlighet att använda resultaten av lönekartläggningen i överläggningar med din arbetsgivare inför lönerevisioner.

 2. Var med och påverka
  Ta reda på hur väl just din arbetsplats lever upp till de krav som diskrimineringslagen ställer. Prata med din fackliga representant och fråga om arbetsgivaren gör det som lagen kräver. Detta kan exempelvis vara att ha rutiner och riktlinjer om sexuella trakasserier. Ingen medarbetare ska ha det sämre på grund av en diskrimineringsgrund.

 3. Jobba med synliggörande
  Var en aktiv lyssnare, ge respons och konstruktiv kritik. Säkerställ att alla kommer till tals under möten och att ingen blir osynliggjord. Motarbeta härskartekniker som är ett oschyst sätt att utöva makt över någon annan och som också omöjliggör jämställdhet.

 4. Fördela osynligt arbete
  På arbetsplatsen är det viktigt att även det osynliga arbetet fördelas jämnt. Det kan handla om att plocka ur diskmaskinen, skriva protokoll, följa upp beslut och att planera trivselaktiviteter för kollegorna. Idag är det alltför ofta som det osynliga arbetet görs av kvinnor – vilket innebär att de får mindre tid att fokusera på deras faktiska arbetsuppgifter.

 5. Lär er mer
  Lär er mer om jämställdhet. Som medlem i Vision har du möjlighet att gå utbildningar och delta i webbinarier inom ämnet. I vår e-utbildning En arbetsplats för alla får du även tips på hur du kan bidra till ett mer öppet, inkluderande och mänskligt arbetsliv.

Läs mer om hur Vision jobbar för jämställdhet och en arbetsplats för alla på vision.se/jamstalldhet och vision.se/foralla.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar