Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Två medarbetare gör high five.

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

2021-03-08

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.

  1. Lika lön för samma jobb. Alla arbetsgivare är skyldiga att göra en årlig lönekartläggning för att upptäcka, åtgärda och förhindra osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män. Du har möjlighet att använda resultaten av lönekartläggningen i överläggningar med din arbetsgivare inför lönerevisioner.
  2. Var med och påverka. Ta reda på hur väl just din arbetsplats lever upp till de krav som diskrimineringslagen ställer. Prata med din fackliga representant och fråga om arbetsgivaren gör det som lagen kräver. Detta kan exempelvis vara att ha rutiner och riktlinjer om sexuella trakasserier. Ingen medarbetare ska ha det sämre på grund av en diskrimineringsgrund.
  3. Jobba med synliggörande. Var en aktiv lyssnare, ge respons och konstruktiv kritik. Säkerställ att alla kommer till tals under möten och att ingen blir osynliggjord. Motarbeta härskartekniker som är ett oschyst sätt att utöva makt över någon annan och som också omöjliggör jämställdhet.
  4. Fördela osynligt arbete. På arbetsplatsen är det viktigt att även det osynliga arbetet fördelas jämnt. Det kan handla om att plocka ur diskmaskinen, skriva protokoll, följa upp beslut och att planera trivselaktiviteter för kollegorna. Idag är det alltför ofta som det osynliga arbetet görs av kvinnor – vilket innebär att de får mindre tid att fokusera på deras faktiska arbetsuppgifter.
  5. Lär er mer. Lär er mer om jämställdhet. Som medlem i Vision har du möjlighet att gå utbildningar och delta i webbinarier inom ämnet. I vår e-utbildning En arbetsplats för alla får du även tips på hur du kan bidra till ett mer öppet, inkluderande och mänskligt arbetsliv.

Mer om jämställdhet

En arbetsplats för alla

Nyheter

Till arkivet