Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Ta del av gemenskapen i Visions pensionärssektioner

2021-05-25

Efter en lång yrkesverksam karriär kan pensionen tas emot med dubbla känslor. En del känner glädje och lättnad medan vissa kan känna saknad efter kollegor, rutiner och att gå till en arbetsplats. Ett sätt att fortfarande ta del av det sociala utbytet är att gå med i en av Visions pensionärssektioner.

För dig som är medlem i Vision under ditt yrkesliv finns all anledning att stanna kvar som medlem även efter att du gått i pension. Dels på grund av alla förmånliga seniorförsäkringar och dels på grund av gemenskapen.

I Vision Seniorer Göteborg ingår 1100 medlemmar. Runt om i Göteborg finns ytterligare cirka 2000 som är pensionärsmedlemmar i Vision, men som ännu inte valt någon sektion.

– Det bästa med att vara med i en sektion är att det ger en möjlighet att träffa gamla kollegor eller nya kontakter från andra yrkesgrupper. Det gör att jag får känna Visionsgemenskapen även efter avslutad yrkeskarriär, säger Lennart Merking som är kassör i Visions pensionärssektion i Göteborg. Under sitt yrkesverksamma liv jobbade Lennart med ekonomiutveckling inom sjukvården. Han var även ordförande i Vision Göteborg så det fackliga engagemanget har alltid legat honom varmt om hjärtat.

Förhoppningar på hösten

Coronaåret har varit speciellt för de allra flesta i Sverige, men kanske allra mest för pensionärer som alla ingått i riskgrupp. Sedan våren 2020 har sektionen Vision Seniorer Göteborg ställt in alla fysiska aktiviteter och genomfört årsmöten digitalt. Nu finns däremot stora förhoppningar på hösten.

– I september 2021 arrangerar vi en resa till Danmark för alla nyblivna och kommande medlemmar. Den skulle ha gått i april 2020 men har fått flyttas fram några gånger. Vi planerar även att åka på en gemensam julresa men vi har ännu inte bestämt vart. De allra flesta av våra medlemmar är eller blir snart fullvaccinerade vilket är en stor lättnad, säger Lennart och fortsätter:

– Så snart restriktionerna i samhället släpper ska vi också fira med en hejdundrande After Work, förhoppningsvis tillsammans med Vision Göteborg.

Resor och studiebesök

Ett vanligt år – när det inte råder en pandemi i världen – har Göteborgssektionen många aktiviteter på sin agenda. Varannan torsdag har sektionen en stående träff med fika och föreläsning eller någon som spelar och sjunger. Fyra gånger per år, två gånger på våren och två gånger på hösten, arrangeras också studiebesök eller resor.

– Vi har bland annat besökt Lars Lerins museum i Karlstad samt tittat på många gamla byggnader i vårt närområde. Vi har även åkt till Louisiana så resorna kan vara både långa och korta. Det är alltid medlemmarna som får ta fram förslag på vad vi ska hitta på tillsammans.

Att vara med i en av Visions pensionärssektioner kostar max 100 kronor, utöver den hundralapp som medlemskapet i förbundet kostar. I Göteborg är den lokala avgiften 80 kronor.

–  För en liten slant får du ta del av ett gediget program där det är helt valfritt att gå på det du själv vill. Dessutom kan vi tillsammans driva olika frågor och motioner gentemot förbundet. Om du som pensionär inte har valt sektion kan du välja genom att ta kontakt med medlemsenheten på Vision, säger Lennart. 
Text: Sofie Lundmark

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss