×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ta del av gemenskapen i Visions pensionärssektioner

2021-05-25

Efter en lång yrkesverksam karriär kan pensionen tas emot med dubbla känslor. En del känner glädje och lättnad medan vissa kan känna saknad efter kollegor, rutiner och att gå till en arbetsplats. Ett sätt att fortfarande ta del av det sociala utbytet är att gå med i en av Visions pensionärssektioner.

För dig som är medlem i Vision under ditt yrkesliv finns all anledning att stanna kvar som medlem även efter att du gått i pension. Dels på grund av alla förmånliga seniorförsäkringar och dels på grund av gemenskapen.

I Vision Seniorer Göteborg ingår 1100 medlemmar. Runt om i Göteborg finns ytterligare cirka 2000 som är pensionärsmedlemmar i Vision, men som ännu inte valt någon sektion.

– Det bästa med att vara med i en sektion är att det ger en möjlighet att träffa gamla kollegor eller nya kontakter från andra yrkesgrupper. Det gör att jag får känna Visionsgemenskapen även efter avslutad yrkeskarriär, säger Lennart Merking som är kassör i Visions pensionärssektion i Göteborg. Under sitt yrkesverksamma liv jobbade Lennart med ekonomiutveckling inom sjukvården. Han var även ordförande i Vision Göteborg så det fackliga engagemanget har alltid legat honom varmt om hjärtat.

Förhoppningar på hösten

Coronaåret har varit speciellt för de allra flesta i Sverige, men kanske allra mest för pensionärer som alla ingått i riskgrupp. Sedan våren 2020 har sektionen Vision Seniorer Göteborg ställt in alla fysiska aktiviteter och genomfört årsmöten digitalt. Nu finns däremot stora förhoppningar på hösten.

– I september 2021 arrangerar vi en resa till Danmark för alla nyblivna och kommande medlemmar. Den skulle ha gått i april 2020 men har fått flyttas fram några gånger. Vi planerar även att åka på en gemensam julresa men vi har ännu inte bestämt vart. De allra flesta av våra medlemmar är eller blir snart fullvaccinerade vilket är en stor lättnad, säger Lennart och fortsätter:

– Så snart restriktionerna i samhället släpper ska vi också fira med en hejdundrande After Work, förhoppningsvis tillsammans med Vision Göteborg.

Resor och studiebesök

Ett vanligt år – när det inte råder en pandemi i världen – har Göteborgssektionen många aktiviteter på sin agenda. Varannan torsdag har sektionen en stående träff med fika och föreläsning eller någon som spelar och sjunger. Fyra gånger per år, två gånger på våren och två gånger på hösten, arrangeras också studiebesök eller resor.

– Vi har bland annat besökt Lars Lerins museum i Karlstad samt tittat på många gamla byggnader i vårt närområde. Vi har även åkt till Louisiana så resorna kan vara både långa och korta. Det är alltid medlemmarna som får ta fram förslag på vad vi ska hitta på tillsammans.

Att vara med i en av Visions pensionärssektioner kostar max 100 kronor, utöver den hundralapp som medlemskapet i förbundet kostar. I Göteborg är den lokala avgiften 80 kronor.

–  För en liten slant får du ta del av ett gediget program där det är helt valfritt att gå på det du själv vill. Dessutom kan vi tillsammans driva olika frågor och motioner gentemot förbundet. Om du som pensionär inte har valt sektion kan du välja genom att ta kontakt med medlemsenheten på Vision, säger Lennart. 

Läs mer om sektioner här

Text: Sofie Lundmark

Nyheter

Framtidsjobben du inte visste fanns

Att det är allt färre som arbetar med mer ”praktiska” arbeten råder det inga större tvivel om. Och det är inte så konstigt! Med tiden försvinner yrken och ersätts med nya för att passa samtiden och dess behov. Och då finns det med stor sannolikhet yrken du kanske inte visste existerade.  2021-05-21

Projektifiering – en effekt av riktade statsbidrag

Samhällets demografiska förändringar påverkar den offentliga förvaltningen på alla nivåer. I masteruppsatsen ”Riktade statsbidrag & projektifiering: När politik blir till ekonomisk styrning” undersöker Johanna Jonsson statsbidragens effekter och konsekvenser för kommuner. Uppsatsen tilldelas i år Visions samhällsvetarstipendium.  2021-04-09

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum