Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Framtidsjobben du inte visste fanns

2021-05-21

Att det är allt färre som arbetar med mer ”praktiska” arbeten råder det inga större tvivel om. Och det är inte så konstigt! Med tiden försvinner yrken och ersätts med nya för att passa samtiden och dess behov. Och då finns det med stor sannolikhet yrken du kanske inte visste existerade.

Klimatklubben har tillsammans med Våra barns klimat listat 101 yrken som kommer spela stora roller i samhället och vi ger några exempel nedan.

 • Odlingskonsult 
  En odlingskonsult är en person som ska hjälpa bönder att bli hållbara i sitt jordbruk på olika sätt.  
 • Trädekonom 
  Experter som kan räkna ut den samhällsekonomiska vinst som bevarande av trädstrukturer och plantering av nya trädstrukturer bidrar till. 
 • Havsplastingenjör 
  En person som vet precis hur vi städar haven på bästa sätt. 
 • Djur- och natur-kommunikatör 
  Det är inte bara människans röst som ska höras i beslut som rör skog, mark, vatten etc. Även djurens är viktiga och det sköter en djur- och natur-kommunikatör.  
 • Vego-coach 
  För att fler restauranger ska kunna laga god och klimatanpassad mat kan de anlita en vego-coach. 
 • Kollektivboende-matchmaker 
  Detta yrke bidrar framför allt till social hållbarhet och optimerar bostadsmarknaden genom att koppla samman likasinnade människor som letar nytt boende. 
 • Bybonde 
  En bonde som lokalt bedriver jordbruk och förser sitt samhälle med råvaror i form av exempelvis en gårdsbutik. 
 • Hållbar AI-expert/strateg 
  En person som är insatt på det område AI implementeras, exempelvis inom stadsplanering, äldreomsorg, skola, vattenverk etc.  
 • Impacter/greenfluencer 
  En influencer som fokuserar på att influera andra personer till en mer hållbar livsstil. 
 • Streamingpolis 
  Eftersom streaming kräver stora mängder med energi kommer vi i framtiden behöva begränsa användandet till en så kallad personlig budget. Det håller streamingpolisen koll på! 

Källa: Klimatklubben 

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar