Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Framtidsjobben du inte visste fanns

2021-05-21

Att det är allt färre som arbetar med mer ”praktiska” arbeten råder det inga större tvivel om. Och det är inte så konstigt! Med tiden försvinner yrken och ersätts med nya för att passa samtiden och dess behov. Och då finns det med stor sannolikhet yrken du kanske inte visste existerade.

Klimatklubben har tillsammans med Våra barns klimat listat 101 yrken som kommer spela stora roller i samhället och vi ger några exempel nedan.

  • Odlingskonsult. En odlingskonsult är en person som ska hjälpa bönder att bli hållbara i sitt jordbruk på olika sätt.  
  • Trädekonom. Experter som kan räkna ut den samhällsekonomiska vinst som bevarande av trädstrukturer och plantering av nya trädstrukturer bidrar till. 
  • Havsplastingenjör. En person som vet precis hur vi städar haven på bästa sätt. 
  • Djur- och natur-kommunikatör. Det är inte bara människans röst som ska höras i beslut som rör skog, mark, vatten etc. Även djurens är viktiga och det sköter en djur- och natur-kommunikatör.  
  • Vego-coach. För att fler restauranger ska kunna laga god och klimatanpassad mat kan de anlita en vego-coach. 
  • Kollektivboende-matchmaker. Detta yrke bidrar framför allt till social hållbarhet och optimerar bostadsmarknaden genom att koppla samman likasinnade människor som letar nytt boende. 
  • Bybonde. En bonde som lokalt bedriver jordbruk och förser sitt samhälle med råvaror i form av exempelvis en gårdsbutik. 
  • Hållbar AI-expert/strateg. En person som är insatt på det område AI implementeras, exempelvis inom stadsplanering, äldreomsorg, skola, vattenverk etc.  
  • Impacter/greenfluencer. En influencer som fokuserar på att influera andra personer till en mer hållbar livsstil. 
  • Streamingpolis. Eftersom streaming kräver stora mängder med energi kommer vi i framtiden behöva begränsa användandet till en så kallad personlig budget. Det håller streamingpolisen koll på! 

Klimatklubbens webbplats

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss