Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Fördelar med att jobba utomhus

2021-06-09

Omotiverad av att sitta inne när sommaren lockar utanför fönstret? Att vistas ute i naturen är bra både för hälsan och kreativiteten - så ta med dig jobbet ut! Positivt både för dig och din arbetsgivare.

- Många av oss spenderar 90 procent av vår vakna tid inomhus, och vi vistas allt mindre i naturen. Depression, stress och utmattning är idag de vanligaste orsakerna till sjukskrivning. Därför är det än viktigare att utveckla miljöer och nya sätt att arbeta som underlättar återhämtningen, menar Susanna Toivanen professor vid Mälardalens högskola, som forskar om arbetsmiljön i kontorsmiljöer.

Ett sätt att skapa variation är att försöka hitta möjlighet att ta sig ut mer under arbetsdagen. Allt från att ta telefonsamtal ute till att sätta upp en utearbetsplats. Det finns nämligen mycket forskning som visar att det är bra för hälsan att vara ute, bland annat har man kunnat se att du får följande positiva fördelar: 

  • Dina stressnivåer går ner och du återhämtar dig snabbare. 
  • Dagsljusintaget ökar och det är viktigt för att du ska må bra. 
  • Det främjar din hälsa och stärker ditt immunförsvar. 
  • Din tankeverksamhet och kreativitet stimuleras. 
  • Om du jobbar ute får du dessutom variation i arbetet och mer rörelse.

Du behöver inte vara utomhus hela arbetsdagar för att din utevistelse ska ge effekt. Det kan räcka med så lite som 20 minuter för att du ska märka skillnad. Och tänk på: jobbar du utomhus så glöm inte att använda solskyddsfaktor och dricka vatten, även om du sitter i skuggan.

Källa: Suntarbetsliv 

Nyheter

Till arkivet

Fakta

Tips för att jobba mer utomhus 

  • Boka gå-möten med dina kollegor när du inte behöver en större skärm. 
  • Passa på att sitta utomhus när du ska förbereda dig inför ett möte eller läsa ett underlag.  
  • Hitta en bra skuggplats och ta med dig din fulladdade bärbara dator ut för arbetsdagen.
  • Ta telefonsamtal ute.
  • Bor du nära dina kollegor? Kanske kan ni ses för ett fysiskt möte med avstånd i en park nära er.  

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss