Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Fördelar med att jobba utomhus

2021-06-09

Omotiverad av att sitta inne när sommaren lockar utanför fönstret? Att vistas ute i naturen är bra både för hälsan och kreativiteten - så ta med dig jobbet ut! Positivt både för dig och din arbetsgivare.

- Många av oss spenderar 90 procent av vår vakna tid inomhus, och vi vistas allt mindre i naturen. Depression, stress och utmattning är idag de vanligaste orsakerna till sjukskrivning. Därför är det än viktigare att utveckla miljöer och nya sätt att arbeta som underlättar återhämtningen, menar Susanna Toivanen professor vid Mälardalens högskola, som forskar om arbetsmiljön i kontorsmiljöer.

Ett sätt att skapa variation är att försöka hitta möjlighet att ta sig ut mer under arbetsdagen. Allt från att ta telefonsamtal ute till att sätta upp en utearbetsplats. Det finns nämligen mycket forskning som visar att det är bra för hälsan att vara ute, bland annat har man kunnat se att du får följande positiva fördelar: 

  • Dina stressnivåer går ner och du återhämtar dig snabbare. 
  • Dagsljusintaget ökar och det är viktigt för att du ska må bra. 
  • Det främjar din hälsa och stärker ditt immunförsvar. 
  • Din tankeverksamhet och kreativitet stimuleras. 
  • Om du jobbar ute får du dessutom variation i arbetet och mer rörelse.

Du behöver inte vara utomhus hela arbetsdagar för att din utevistelse ska ge effekt. Det kan räcka med så lite som 20 minuter för att du ska märka skillnad. Och tänk på: jobbar du utomhus så glöm inte att använda solskyddsfaktor och dricka vatten, även om du sitter i skuggan.

Källa: Suntarbetsliv 

Nyheter

Till arkivet

Fakta

Tips för att jobba mer utomhus 

  • Boka gå-möten med dina kollegor när du inte behöver en större skärm. 
  • Passa på att sitta utomhus när du ska förbereda dig inför ett möte eller läsa ett underlag.  
  • Hitta en bra skuggplats och ta med dig din fulladdade bärbara dator ut för arbetsdagen.
  • Ta telefonsamtal ute.
  • Bor du nära dina kollegor? Kanske kan ni ses för ett fysiskt möte med avstånd i en park nära er.  

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar