Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Vision-ombud på arbetsplatsen.

Hur blir jag ombud i Vision?

2021-06-16

Har du funderat på att bli ombud i Vision? Eller har du kanske fått frågan på din arbetsplats? Oavsett så kanske du undrar vad ett ombud faktiskt gör eller hur man går vidare för att bli ombud. Vi har ställt frågorna till vår ombudsexpert Carina Hedenberg som jobbar på centret i Västerås.

För att skapa förändring på arbetsplatsen krävs det ofta mobilisering och som ombud i Vision är du dina kollegors röst mot arbetsgivaren. Tillsammans kan ni driva igenom de förändringar på arbetsplatsen som ni anser är viktiga. Du som ombud arbetar för att ni som kollegor ska få ut så mycket som möjligt av ert arbetsliv. 

Så Carina, hur blir man ombud i Vision? 

Man väljs som ombud av sina kollegor på arbetsplatsen. Ibland vill någon spontant bli ombud eller så blir man tillfrågad av kollegor. Om man får frågan från kollegor eller känner att man själv vill bli ombud kan man börja med att ringa våra rådgivare på Vision Direkt som kan beskriva hur man går tillväga. 

Tillhör man en avdelning eller klubb kan man ta kontakten med dem och berätta att man valt ett ombud eller att man själv blivit vald. Då får man hjälp där. 

Tillhör man ingen avdelning eller klubb kan man kontakta det område (Vision center) man tillhör men vi rekommenderar alltid att man i första hand kontaktar Vision Direkt. 

Och vad gör man som ombud? 

Man är den lokala parten som innebär att man som ombud finns med på olika möten tillsammans med arbetsgivaren. Man är en röst för sina medlemmar i frågor som berör och påverkar dem. Man är också den som talar om Vision på arbetsplatsen, vad vi gör och hur det fungerar med stöd och information från Vision. När nya kollegor kommer till arbetsplatsen berättar ombudet om Vision och har då också möjlighet att ställa frågan kring medlemskap.      

Varför ska man vara ombud i Vision? 

Ofta kommer tanken om att rekrytera ett ombud upp i samband med att arbetsplatsen går igenom något där man undrar hur man som medarbetare ska få veta mer och hur man kan vara med delaktig i det som berör medlemmarna i vardagen. Arbetsgivaren tycker också att det är positivt att ha en närvarande part som kan verksamheten och att man i dialog hittar bra lösningar för båda parter. Inflytande och delaktighet stärks upp när man har ett ombud. 

Slutligen, vad är det bästa med att vara ombud? 

Förutom att man finns som part på sin arbetsplats och får mandat att vara delaktig i olika beslut kan man tillsammans med kollegor ta dialogen med arbetsgivaren kring arbetsplatsnära frågor. Ett ombud kommer nära sina kollegor, är en stor tillgång för Visions organisation, får utbildning/kompetensutveckling kring ombudet roll och synliggör viktiga saker i sociala medier. Dem är på plats där det händer och saker ramlar inte mellan stolarna som kan ske när det inte finns lokalt ombud. Dom är en tillgång för både ag och medlemmar. De förtroendevalda och våra Vision-ombud är bland det viktigaste vi har ute i verksamheterna. Dem tycker själva att uppdraget är viktigt och roligt! 

Vision-ombud

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss