Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Tips för att bli en bättre chef på distans

2021-07-09

Visste du att ditt sätt att leda på distans kan direkt kopplas till hur medarbetarna mår? Enligt ny forskning så är tillit och kommunikation några nyckelbegrepp att ta fasta på för distansledarskapet enligt Suntarbetsliv.

Andreas Wallo och Daniel Lundqvist vid Linköpings universitet har bedrivit en studie som heter Ledarskap vid distansarbete – hur påverkas medarbetares hälsa, välbefinnande och arbetsprestationer? Studien presenterades under ett seminarium om distansledarskap och forskarduon har gått igenom 40 stycken andra studier för att få svar. Resultaten är i stort sett entydiga; ”ledarskapet vid distansarbete kan påverka medarbetarnas välbefinnande – framför allt arbetsrelaterat sådant – och arbetstillfredsställelse. Det i sin tur kan göra att medarbetarnas presterar bättre”.

Enligt Wallo och Lundqvist så blir chefens roll på distans viktigare än förut. Detta på grund av de tänkbara risker med distansarbete som identifierats;

  • Medarbetare kan bli isolerade.
  • Det kan uppstå konflikt mellan distansarbetare.
  • Det kan vara svårare för chefen att upptäcka ohälsa.
  • Det kan vara svårare för vissa medarbetare att prestera.

Hur kan jag påverka en medarbetares arbetsmiljö på distans till det bättre som chef?

Detta kan du göra för att främja medarbetarnas välbefinnande:

  • Motivera, inspirera och föregå med gott exempel.
  • Visa tillit och stöd till dina medarbetare.
  • Kommunicera regelbundet och vid behov samt väldigt tydligt.
  • Uppmuntra, ge beröm och feedback.

– Distansledarskap är egentligen samma ledarskap som det som sker på plats. Det är bara formerna som har förändrats, avslutar Andreas Wallo.

Källa: Suntarbetsliv

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar