Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Tips för att bli en bättre chef på distans

2021-07-09

Visste du att ditt sätt att leda på distans kan direkt kopplas till hur medarbetarna mår? Enligt ny forskning så är tillit och kommunikation några nyckelbegrepp att ta fasta på för distansledarskapet enligt Suntarbetsliv.

Andreas Wallo och Daniel Lundqvist vid Linköpings universitet har bedrivit en studie som heter Ledarskap vid distansarbete – hur påverkas medarbetares hälsa, välbefinnande och arbetsprestationer? Studien presenterades under ett seminarium om distansledarskap och forskarduon har gått igenom 40 stycken andra studier för att få svar. Resultaten är i stort sett entydiga; ”ledarskapet vid distansarbete kan påverka medarbetarnas välbefinnande – framför allt arbetsrelaterat sådant – och arbetstillfredsställelse. Det i sin tur kan göra att medarbetarnas presterar bättre”.

Enligt Wallo och Lundqvist så blir chefens roll på distans viktigare än förut. Detta på grund av de tänkbara risker med distansarbete som identifierats;

  • Medarbetare kan bli isolerade.
  • Det kan uppstå konflikt mellan distansarbetare.
  • Det kan vara svårare för chefen att upptäcka ohälsa.
  • Det kan vara svårare för vissa medarbetare att prestera.

Hur kan jag påverka en medarbetares arbetsmiljö på distans till det bättre som chef?

Detta kan du göra för att främja medarbetarnas välbefinnande:

  • Motivera, inspirera och föregå med gott exempel.
  • Visa tillit och stöd till dina medarbetare.
  • Kommunicera regelbundet och vid behov samt väldigt tydligt.
  • Uppmuntra, ge beröm och feedback.

– Distansledarskap är egentligen samma ledarskap som det som sker på plats. Det är bara formerna som har förändrats, avslutar Andreas Wallo.

Källa: Suntarbetsliv

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss