Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Välfärdskommissionen stärker it-miljön för Visions medlemmar

2021-01-15

Att föreslå konkreta åtgärder på hur Sveriges välfärd kan stärkas inom kommuner och regioner – det är uppdraget för regeringens Välfärdskommission. Ett år in i arbetet har tio förslag överlämnats till regeringen, där digitalisering och teknikutveckling inom offentlig sektor är en av punkterna som nu ska förverkligas.

Om Välfärdskommissionen

Välfärdskommissionens uppdrag går ut på att identifiera och analysera konkreta åtgärder för att stärka kommunsektorns förmåga att tillhandahålla välfärdstjänster av god kvalitet i framtiden. Kommissionen, som bildades i början av 2020, samlar företrädare för stat, kommuner, regioner och centrala arbetstagarorganisationer. Kommissionen arbetar fram till december 2021.

I Välfärdskommissionen finns representanter från regeringen, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och de tre fackliga centralorganisationerna TCO, LO och Saco. Visions förbundsordförande Veronica Magnusson företräder TCO:s 13 fackförbund.

– Det är roligt och meningsfullt. Vi i TCO-förbunden vet att det är våra medlemmars röster som måste höras och idéer som måste tas tillvara för att välfärden ska utvecklas, säger Veronica Magnusson.

Köksbordet – den nya arbetsplatsen

Teknikutveckling har länge varit en aktuell fråga på många av Visions medlemmars arbetsplatser. Digitaliseringen har dock tagit extra stora kliv under coronakrisen. Under hösten 2020 har över 5 000 medlemmar besvarat Visions undersökning om distansarbete till följd av pandemin. Att jobba från köksbordet eller soffan har blivit det nya normala och sex av tio medlemmar arbetar på distans i någon omfattning.

– De flesta av Visions medlemmar är positiva till digitala möten, det går att komma åt arbetssystem på distans och det är möjligt att delta i möten lika bra hemifrån som på arbetsplatsen. Men det finns också frustration kopplat till it och den digitala arbetsmiljön, oavsett om man jobbar på plats i arbetsgivarens lokaler eller på distans, säger Veronica Magnusson.

Enligt en undersökning som Vision gjorde 2018 genomförde förlorar medlemmar i kommuner och regioner cirka 34 minuter om dagen på it-system som inte svarar upp mot behoven. Totalt kan det kosta välfärden upp emot 30 miljarder kronor.

– Det är tid och resurser som arbetsgivarna skulle kunna använda till att utveckla verksamheten, förbättra villkoren för medarbetarna och ge ännu bättre service till medborgarna. Därför är det en stor framgång att regeringen och Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, äntligen inleder förhandlingar för att öka takten i digitaliseringen i välfärden. Det är ett resultat av Välfärdskommissionen arbete, säger Veronica Magnusson.

Tio presenterade förslag

Den 2 december presenterade Välfärdskommissionen sin första stora leverans, en avsiktsförklaring mellan regeringen och SKR. Tillsammans ska de nu förhandla fram en handlingsplan och en gemensam syn på mål, takt, finansiering och ansvar för utveckling av en digital infrastruktur. Syftet är att öka digitaliseringen och minska it-krånglet för alla som jobbar inom välfärden.

– När jag gick in i Välfärdskommissionen ville jag att arbetet skulle leda till konkreta resultat. Jag hoppas att förhandlingarna leder till att välfärdens medarbetare får bättre digitala verktyg, mindre it-frustration och mer inflytande i den digitala utvecklingen på arbetsplatsen, säger Veronica Magnusson.

Text: Sofie Lundmark

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss