Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Välfärdskommissionen stärker IT-miljön för Visions medlemmar

2021-01-15

Att föreslå konkreta åtgärder på hur Sveriges välfärd kan stärkas inom kommuner och regioner – det är uppdraget för regeringens Välfärdskommission. Ett år in i arbetet har tio förslag överlämnats till regeringen, där digitalisering och teknikutveckling inom offentlig sektor är en av punkterna som nu ska förverkligas.

Om Välfärdskommissionen

Välfärdskommissionens uppdrag går ut på att identifiera och analysera konkreta åtgärder för att stärka kommunsektorns förmåga att tillhandahålla välfärdstjänster av god kvalitet i framtiden. Kommissionen, som bildades i början av 2020, samlar företrädare för stat, kommuner, regioner och centrala arbetstagarorganisationer. Kommissionen arbetar fram till december 2021.

I Välfärdskommissionen finns representanter från regeringen, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och de tre fackliga centralorganisationerna TCO, LO och Saco. Visions förbundsordförande Veronica Magnusson företräder TCO:s 13 fackförbund.

– Det är roligt och meningsfullt. Vi i TCO-förbunden vet att det är våra medlemmars röster som måste höras och idéer som måste tas tillvara för att välfärden ska utvecklas, säger Veronica Magnusson.

Köksbordet – den nya arbetsplatsen

Teknikutveckling har länge varit en aktuell fråga på många av Visions medlemmars arbetsplatser. Digitaliseringen har dock tagit extra stora kliv under coronakrisen. Under hösten 2020 har över 5 000 medlemmar besvarat Visions undersökning om distansarbete till följd av pandemin. Att jobba från köksbordet eller soffan har blivit det nya normala och sex av tio medlemmar arbetar på distans i någon omfattning.

– De flesta av Visions medlemmar är positiva till digitala möten, det går att komma åt arbetssystem på distans och det är möjligt att delta i möten lika bra hemifrån som på arbetsplatsen. Men det finns också frustration kopplat till IT och den digitala arbetsmiljön, oavsett om man jobbar på plats i arbetsgivarens lokaler eller på distans, säger Veronica Magnusson.

Enligt en undersökning  som Vision gjorde 2018 genomförde förlorar medlemmar i kommuner och regioner cirka 34 minuter om dagen på IT-system som inte svarar upp mot behoven. Totalt kan det kosta välfärden upp emot 30 miljarder kronor.

– Det är tid och resurser som arbetsgivarna skulle kunna använda till att utveckla verksamheten, förbättra villkoren för medarbetarna och ge ännu bättre service till medborgarna. Därför är det en stor framgång att regeringen och Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, äntligen inleder förhandlingar för att öka takten i digitaliseringen i välfärden. Det är ett resultat av Välfärdskommissionen arbete, säger Veronica Magnusson.


Tio presenterade förslag

Den 2 december presenterade Välfärdskommissionen sin första stora leverans, en avsiktsförklaring mellan regeringen och SKR. Tillsammans ska de nu förhandla fram en handlingsplan och en gemensam syn på mål, takt, finansiering och ansvar för utveckling av en digital infrastruktur. Syftet är att öka digitaliseringen och minska IT-krånglet för alla som jobbar inom välfärden.

– När jag gick in i Välfärdskommissionen ville jag att arbetet skulle leda till konkreta resultat. Jag hoppas att förhandlingarna leder till att välfärdens medarbetare får bättre digitala verktyg, mindre IT-frustration och mer inflytande i den digitala utvecklingen på arbetsplatsen, säger Veronica Magnusson.

Skribent:
Sofie Lundmark

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar