Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Så stärker du ditt psykiska immunförsvar

2021-01-04

När du hör ordet immunförsvar, visste du att det psykiska immunförsvaret kan ingå i det begreppet? Det menar Cajsa Tengblad, hälsopedagog och föreläsare som intervjuas i Expressen Amelia.

Många vet hur man möjligen kan stärka sitt fysiska immunförsvar. Det kan handla om att motionera, äta en bra kost, kanske komplettera med vitamintillskott och så vidare. Men det psykiska immunförsvaret då?

Kan man stärka själen och särskilt i dessa tider av oro, stress och kanske till och med, för vissa, livskris?

Cajsa Tengblad som har skrivit boken "Kroppsnöjd och själsstark – Bli vän med dig själv och stärk din psykiska motståndskraft" menar att det är fullt möjligt.

Hon menar att mår inte psyket bra så fungerar inte kroppen som den ska och tvärtom. I hennes bok väver hon samman hälsobegreppet till att innefatta både den fysiska och psykiska delen.

5 tips för att stärka ditt psykiska immunförsvar

  1. Acceptera alla sidor. Se dig själv som en hallonlaktritsskalle med lika mycket sött (styrkor) som salt (svagheter). Jobba på att acceptera båda si­dor, utan att skämmas över dina brister.
  2. Var rädd om dina relationer. Social tillhörighet ger oss en känsla av mening och sammanhang som i sin tur förlänger och förbättrar våra liv.
  3. Var snäll mot dig själv och se över dina behov. På samma sätt som du letar efter ett ställe att ladda mobilen när batteriet går på sparlåga ska du vara lika mån om att ladda dig själv när orken och energin tryter.
  4. Förlåt dig själv och andra. Finns det någon du behöver förlåta, eller någon som du behöver be om förlåtelse? Kanske finns det relationer du behöver släppa taget om?
  5. Var kreativ utan prestation. Kreativiteten är ett självändamål. Skapa för skapandets egen skull och hitta på saker för att det är roligt, inte för att du nödvändigtvis måste göra bra ifrån dig.

Och du, glöm inte att vara snäll mot dig själv!

För att läsa artikeln i sin helhet besök Expressen Amelia här.

 

Källa: Expressen Amelia

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar