Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Så stärker du ditt psykiska immunförsvar

2021-01-04

När du hör ordet immunförsvar, visste du att det psykiska immunförsvaret kan ingå i det begreppet? Det menar Cajsa Tengblad, hälsopedagog och föreläsare som intervjuas i Expressen Amelia.

Många vet hur man möjligen kan stärka sitt fysiska immunförsvar. Det kan handla om att motionera, äta en bra kost, kanske komplettera med vitamintillskott och så vidare. Men det psykiska immunförsvaret då?

Kan man stärka själen och särskilt i dessa tider av oro, stress och kanske till och med, för vissa, livskris?

Cajsa Tengblad som har skrivit boken "Kroppsnöjd och själsstark – Bli vän med dig själv och stärk din psykiska motståndskraft" menar att det är fullt möjligt.

Hon menar att mår inte psyket bra så fungerar inte kroppen som den ska och tvärtom. I hennes bok väver hon samman hälsobegreppet till att innefatta både den fysiska och psykiska delen.

5 tips för att stärka ditt psykiska immunförsvar

  1. Acceptera alla sidor. Se dig själv som en hallonlaktritsskalle med lika mycket sött (styrkor) som salt (svagheter). Jobba på att acceptera båda si­dor, utan att skämmas över dina brister.
  2. Var rädd om dina relationer. Social tillhörighet ger oss en känsla av mening och sammanhang som i sin tur förlänger och förbättrar våra liv.
  3. Var snäll mot dig själv och se över dina behov. På samma sätt som du letar efter ett ställe att ladda mobilen när batteriet går på sparlåga ska du vara lika mån om att ladda dig själv när orken och energin tryter.
  4. Förlåt dig själv och andra. Finns det någon du behöver förlåta, eller någon som du behöver be om förlåtelse? Kanske finns det relationer du behöver släppa taget om?
  5. Var kreativ utan prestation. Kreativiteten är ett självändamål. Skapa för skapandets egen skull och hitta på saker för att det är roligt, inte för att du nödvändigtvis måste göra bra ifrån dig.

Och du, glöm inte att vara snäll mot dig själv!

För att läsa artikeln i sin helhet besök Expressen Amelia här.

 

Källa: Expressen Amelia

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss