Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Medarbetare har ett digitalt möte.

Så undviker du konflikter i ett digitalt arbetsklimat

2021-01-25

Distansarbete kan påverka teamkänslan i arbetsgruppen och spä på konflikter. Men det finns sätt att undvika de värsta fallgroparna.

De flesta arbetsplatser har till vardags ett etablerat sätt att kommunicera, agera, mötas och arbeta. När corona slog till under våren 2020 blev plötsligt allt det vi tagit för givet inte längre självklart. Det kan lätt väcka ordningskonflikter, där frågor som vilken ordning som ska råda just här och nu hamnar i fokus.

– När en stor förändring sker samtidigt som många dessutom jobbar hemifrån adderas utmaningarna med distansarbete vilket gör situationen extra utmanande. De låga trösklarna till att ta en snabb avstämning eller lösa frågor i förbigående är inte möjligt på samma sätt digitalt, säger Thomas Jordan, universitetslektor i arbetsplatskonflikter vid Göteborgs Universitet.

Var så tydlig du kan

En av utmaningarna med distansarbete är att digitala möten inte ger tillgång till hela kroppsspråket. Utan öga mot öga-kontakt blir det lättare att feltolka saker och bygga upp föreställningar kring vad andra egentligen menar.

– Se därför till att vara tydlig i kommunikationen. Ställ kontrollfrågor som ”tolkade jag dig rätt nu?”. Fråga hellre en gång för mycket än en gång för lite.

Fundera över vad du behöver

Medan vissa ser det som en självklarhet att strukturera sitt eget arbete har andra svårare för att leda sig själv och behöver tydliga direktiv. Det är lätt att bli osäker på vad som är en rimlig ambitionsnivå och hur mycket som förväntas uträttas under en arbetsdag.

– Det i sig kan skapa konflikter eftersom en vanlig orsak till meningsskiljaktigheter är att alla tänker olika kring hur saker och ting borde vara eller hur andra sköter sina arbetsuppgifter. Ha gärna en dialog med din närmaste chef om vad just du behöver för att utföra ditt jobb och må så bra som möjligt på jobbet, oavsett om du jobbar på distans eller på plats, säger Thomas.

Utvärdera situationen

Förr eller senare kommer dessa annorlunda arbetsformer att återgå till det normala. Då är det bra om arbetsplatsen inrättar tid för debriefing. 
– Fundera över vad denna nya situation har lett till för erfarenheter och tankar hos dig, och försök att inte bara falla tillbaka på hur det brukar vara. Att utvärdera situationen kan vara väldigt värdefullt för framtiden, avslutar Thomas Jordan.

Undvik arbetsplatskonflikter – Thomas bästa tips:

  • Kommunicera tydligt och dubbelkolla om du tolkade saken rätt. Det är extra viktigt vid videomöten där alla deltagare inte har tillgång till hela det fysiska kroppsspråket.
  • Be om stöd från din närmaste chef. Berätta vad du behöver för att må så bra som möjligt i denna annorlunda situation.
  • Utvärdera kontinuerligt. Tänk igenom vad som fungerar bra och vad kan göras bättre.

Text: Sofie Lundmark

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss