Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Avtal på plats mellan Vision och Fastigo

2021-01-20

Avtalsförhandlingarna mellan Fastigo och Vision påbörjades redan i våras men fick skjutas upp till hösten på grund av utbrottet av Covid–19 pandemin. Efter utdragna förhandlingar är nu är ett nytt avtal på plats. Avtalet gäller från 1 november 2020 till 31 mars 2023.

Lön

  • Löneavtalet innehåller inga centralt angivna nivåer, löneutrymmet ska bestämmas lokalt utifrån bolagets ekonomi, relevanta omvärldsfaktorer, produktivitetsutveckling och arbetstagarnas prestation och måluppfyllelse. Detta har historiskt varit fördelaktigt för Visions medlemmar generellt.
  • Visions målsättning och förhoppning är att avtalet ska ge en löneutveckling som överträffar 5,4 % (det s.k. märket) under avtalsperioden. Det är genom att göra ett bra arbete som Visions medlemmar ska få en positiv löneutveckling. Detta är också viktigt för arbetsgivarens förmåga att attrahera och behålla personal med god kompetens.
  • Eftersom förhandlingarna har dragit ut på tiden slås löneöversynen för 2020 och 2021 ihop. Den nya lönen ska betalas ut retroaktivt från 1 november 2020.

Villkor

  • Vision är nöjda med att vi även fortsättningsvis har ett avtal med Fastigo som innehåller förmånliga bestämmelser vid föräldraledighet samt förbättringar vad gäller rätten till sjuklön för äldre arbetstagare.
  • Avtalet anpassas till de förändrade reglerna om pensionering och det införs en underrättelsetid på en månad vid pensionsavgång.
  • Parterna ska under avtalsperioden jobba med frågor om tillgänglighet och balansen mellan arbetsliv och fritid.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar