Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Avtal på plats mellan Vision och Fastigo

2021-01-20

Avtalsförhandlingarna mellan Fastigo och Vision påbörjades redan i våras men fick skjutas upp till hösten på grund av utbrottet av Covid–19 pandemin. Efter utdragna förhandlingar är nu är ett nytt avtal på plats. Avtalet gäller från 1 november 2020 till 31 mars 2023.

Lön

  • Löneavtalet innehåller inga centralt angivna nivåer, löneutrymmet ska bestämmas lokalt utifrån bolagets ekonomi, relevanta omvärldsfaktorer, produktivitetsutveckling och arbetstagarnas prestation och måluppfyllelse. Detta har historiskt varit fördelaktigt för Visions medlemmar generellt.
  • Visions målsättning och förhoppning är att avtalet ska ge en löneutveckling som överträffar 5,4 % (det s.k. märket) under avtalsperioden. Det är genom att göra ett bra arbete som Visions medlemmar ska få en positiv löneutveckling. Detta är också viktigt för arbetsgivarens förmåga att attrahera och behålla personal med god kompetens.
  • Eftersom förhandlingarna har dragit ut på tiden slås löneöversynen för 2020 och 2021 ihop. Den nya lönen ska betalas ut retroaktivt från 1 november 2020.

Villkor

  • Vision är nöjda med att vi även fortsättningsvis har ett avtal med Fastigo som innehåller förmånliga bestämmelser vid föräldraledighet samt förbättringar vad gäller rätten till sjuklön för äldre arbetstagare.
  • Avtalet anpassas till de förändrade reglerna om pensionering och det införs en underrättelsetid på en månad vid pensionsavgång.
  • Parterna ska under avtalsperioden jobba med frågor om tillgänglighet och balansen mellan arbetsliv och fritid.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss