Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

warning icon

Systemunderhåll

Möt Vision-ambassadören Susanne

2021-01-21

Vi fick möjlighet att prata med Susanne om hennes uppdrag som Vision-ambassadör och hur det har varit att värva nya medlemmar till förbundet – mitt i en pandemi.

Susanne Forsberg är förtroendevald i Tierp och sedan hösten 2020 är hon en av Visions nya ambassadörer.

Hej Susanne! Du är en av våra första Vision-ambassadörer. Vad var det som gjorde att just du hoppade på uppdraget i höstas?

– Jag blev uppringd (av Vision, reds. anm.) våren 2020 och då svarade jag nästan nej direkt på grund av pandemin. Men tänkte sen att pandemin måste gå över till hösten, och att jag har lång tid på mig. Jag funderade länge även på hösten och trodde inte då heller att det skulle fungera eftersom 80 procent arbetade hemifrån. Därefter beslutade jag mig för att jag ska klara sex nya medlemmar under hösten och utgick från det.

Susanne är en målmedveten och tävlingsinriktad person, vilket låg till grund för beslutet att hoppa på uppdraget som ambassadör. Hon berättar vidare att hon satsar mycket när det är fina priser i tävlingspotten, och att hennes favoritpremie i uppdraget som ambassadör är en hotellnatt till ett värde av 3000 kronor. Susanne lyfter även Visions Värva kollega-kampanj som exempel. I den kampanjen, som är återkommande varje år, får man ett presentkort värt 200 kronor för varje ny medlem man värvar till förbundet.

– När det kommer erbjudanden så dyker det helt plötsligt upp personer jag aldrig har tänkt på tidigare. Det händer något när jag får tävla.

Du nämner att du tvekade att bli ambassadör på grund av pandemin och att många arbetar på distans. Hur har det varit att rekrytera nya kollegor mitt i en pandemi?

– Det som var roligt var att man kunde klättra på stegen och få finare priser för varje ny medlem, men jag gav nästan upp när jag hade värvat fyra nya medlemmar. Nästa nivå var en cykelhjälm och en sådan har jag redan eftersom jag för ett år sedan skrev en slogan och vann både cykel och cykelhjälm.

– Det mest utmanande var att få tag på nya medlemmar. Det kändes inte så bra att ringa till helt okända personer, och till slut skrev jag ihop ett mejl som förklarade vem jag var, vad jag gjorde och varför jag kontaktade dem och det gick bra. Jag erbjöd dem att träffa mig, alternativt att jag kunde skriva ner lite information till dem om vår avdelning i Tierp och att de kunde gå in på Visions hemsida och läsa mer om förbundet.

Vilka verktyg har varit viktiga i ditt uppdrag som ambassadör?

– Jag läser på mycket på Visions hemsida där det finns bra och lättillgänglig information. Allt positivt lägger jag på minnet. Jag väljer att inte prata om försäkringar med kollegor och potentiella medlemmar eftersom det är väldigt individuellt och då ber jag dem att kontakta Vision istället.

Du är en av våra ambassadörer som har värvat flest nya medlemmar till förbundet, bra jobbat! Berätta – vad är hemligheten? Har du några tips till våra andra ambassadörer?

– Mina tips är nog att berätta vad vår avdelning gör för medlemmarna, vilket exempelvis är utflykter och frukostmöten. Ibland kommer personer från Visions center hit och pratar om pensioner, försäkringar och andra teman som efterfrågas av våra medlemmar. Vi anordnar även specifika träffar för våra chefsmedlemmar. Vidare åker vi på återkommande höstresor, bjuder på julgröt i december och lottar ut Visionsprylar etc.

– Andra fackförbund tycker att vi gör mycket för våra medlemmar, vilket ibland har gjort att vi rekryterat personer från dessa förbund. I december förra året anordnade vi en julkalender där två medlemmar vann något varje dag, så spänningen var olidlig under hela december.

Avslutningsvis, varför är det viktigt att Vision värvar fler medlemmar till förbundet (enligt dig)?

– Jag svarar precis som Vision själva gör, ju fler vi är ju starkare blir vi!

Vi vill fylla på med nya stjärnor som Susanne och söker därför fler Vision-ambassadörer! Är du intresserad? Läs mer om uppdraget och anmäl ditt intresse här.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar