Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Barnkonventionen firar ett år som svensk lag

2021-01-15

För ett år sedan blev barnkonventionen lag i Sverige – en viktig reform för barn. Men hur har barnkonventionen som lag påverkat barn som rättighetsbärare och rättssubjekt?

Om Barnkonventionen

FN:s konvention om barnets rättigheter, Barnkonventionen, antogs 1989. Barnkonventionen innehåller rättigheter som varje barn ska ha och gäller alla upp till 18 år. Barnkonventionen blev svensk lag den 1 januari 2020.

Läs mer (Barnombudsmannen)

Den 1 januari 2020 blev barnkonventionen lag i Sverige – den viktigaste reformen för barn på 30 år. Barnkonventionen antogs av FN:s generalförsamling den 20 november 1989 och är ett av de viktigaste verktygen vi har för att stärka barn rättigheter och säkerställa att rättigheterna tillgodoses. I konventionen framgår att barn har rätt till utbildning, social trygghet och skydd mot våld.  

– Många av Visions medlemmar möter i sitt arbete barn och deras föräldrar varje dag och brinner för att göra en bra insats för varje människa de möter. Det som är avgörande är att alla som arbetar med barn och frågor som rör barn eller deras föräldrar har bra förutsättningar för att tillgodose barnens rättigheter. Det handlar om organisatoriska förutsättningar som ett tydligt uppdrag, bra samverkansstrukturer och tid. Det handlar också om att få kompetensutveckling och att ha tillgång till kunskap och närvarande ledarskap att bolla med när så behövs, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision.

Barnkonventionsdagen 4 februari 

Det har nu gått lite mer än ett år sedan konventionen blev lag i Sverige. Den 4 februari anordnar Vision i samarbete med JP Infonet Barnkonventionsdagen 2021, en konferens där vi bland annat kartlägger hur det senaste året har sett ut och om barnkonventionen som lag har påverkat barns rättigheter. På Barnkonventionsdagen kommer bland annat Visions förbundsordförande Veronica Magnusson, Barnombudsmannen Elisabeth Dahlin samt Åsa Lindhagen, Jämställdhetsminister att delta.  

– På Barnkonventionsdagen kommer jag att fokusera på att det är en milstolpe för alla barn i Sverige att barnkonventionen firar ett år som lag. Det skapar möjligheter att på ett tydligare sätt arbeta med barnet som egen rättighetsbärare, säger Veronica Magnusson.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss