Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Barnkonventionen firar ett år som svensk lag

2021-01-15

För ett år sedan blev barnkonventionen lag i Sverige – en viktig reform för barn. Men hur har barnkonventionen som lag påverkat barn som rättighetsbärare och rättssubjekt?

Om Barnkonventionen

FN:s konvention om barnets rättigheter, Barnkonventionen, antogs 1989. Barnkonventionen innehåller rättigheter som varje barn ska ha och gäller alla upp till 18 år. Barnkonventionen blev svensk lag den 1 januari 2020.

Läs mer (Barnombudsmannen)

Den 1 januari 2020 blev barnkonventionen lag i Sverige – den viktigaste reformen för barn på 30 år. Barnkonventionen antogs av FN:s generalförsamling den 20 november 1989 och är ett av de viktigaste verktygen vi har för att stärka barn rättigheter och säkerställa att rättigheterna tillgodoses. I konventionen framgår att barn har rätt till utbildning, social trygghet och skydd mot våld.  

– Många av Visions medlemmar möter i sitt arbete barn och deras föräldrar varje dag och brinner för att göra en bra insats för varje människa de möter. Det som är avgörande är att alla som arbetar med barn och frågor som rör barn eller deras föräldrar har bra förutsättningar för att tillgodose barnens rättigheter. Det handlar om organisatoriska förutsättningar som ett tydligt uppdrag, bra samverkansstrukturer och tid. Det handlar också om att få kompetensutveckling och att ha tillgång till kunskap och närvarande ledarskap att bolla med när så behövs, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision.

Barnkonventionsdagen 4 februari 

Det har nu gått lite mer än ett år sedan konventionen blev lag i Sverige. Den 4 februari anordnar Vision i samarbete med JP Infonet Barnkonventionsdagen 2021, en konferens där vi bland annat kartlägger hur det senaste året har sett ut och om barnkonventionen som lag har påverkat barns rättigheter. På Barnkonventionsdagen kommer bland annat Visions förbundsordförande Veronica Magnusson, Barnombudsmannen Elisabeth Dahlin samt Åsa Lindhagen, Jämställdhetsminister att delta.  

– På Barnkonventionsdagen kommer jag att fokusera på att det är en milstolpe för alla barn i Sverige att barnkonventionen firar ett år som lag. Det skapar möjligheter att på ett tydligare sätt arbeta med barnet som egen rättighetsbärare, säger Veronica Magnusson.

Läs mer och anmäl dig: Barnkonventionsdagen

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar