Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Kvinna äter äpple.

6 tips till motivation i hemmakontoret

2021-01-14

Julen är över och de flesta har nu återvänt till jobbet efter en härlig ledighet. Men att börja jobba igen när hemmet är den nya arbetsplatsen är en speciell situation som lätt kan leda till brist på motivation. Så här kan du göra för att peppa dig själv inför jobbstarten i hemmakontoret!

Att jobba hemifrån kan vara lyxigt och härligt – du slipper stressa iväg på morgonen och du kan ge dig själv det du behöver för att skapa arbetsro. Samtidigt kan det också vara rejält utmanande, eftersom det sociala samspelet med kollegorna är begränsat. Ofta finns det också mycket som pockar på uppmärksamheten hemmavid. Efter flera månader av hemmajobb till följd av corona kan det vara extra svårt att hitta motivation. Särskilt när jul- och nyårshelgerna spenderats just hemma.

  1. Starta dagen som du brukar. Skapa en rutin som liknar en dag där du fysiskt går till din arbetsplats. Kliv upp i tid, ät frukost och klä på dig precis som vanligt. När vi jobbar hemma är det lätt att sitta i myskläder hela dagen och det gör att vi sällan känner vi oss särskilt alerta.
  2. Variera din arbetsposition. Det bästa för kroppen är att variera arbetsställningen. Sitt en stund vid köksbordet, en stund i soffan och varva med att stå upp och jobba genom att placera datorn på exempelvis köksbänken eller i en bokhylla. Om du kan – skapa en avskärmad arbetsplats där du kan ta digitala videomöten och telefonsamtal.
  3. Andas frisk luft. Försök komma ut en stund varje dag för att fånga dagsljuset, få frisk luft och ett miljöombyte. Kanske börja dagen med en morgonpromenad eller gå ut en sväng på lunchen – beroende på vad du föredrar.
  4. Skapa ett digitalt fikarum. Ta en digital kafferast med dina kollegor genom att koppla upp er och fika tillsammans på förutbestämda tider. Då får ni träffas och se varandra samtidigt som du får en naturlig paus från jobbet.
  5. Be om hjälp. När vi inte träffar kollegor eller chefen varje dag går en stor del av det sociala samspelet förlorat. Om du känner att du mår dåligt till följd av hemmajobb, berätta för din chef. Det är din arbetsgivare som ansvarar för din arbetsmiljö även när du jobbar hemifrån.
  6. Logga ut. På samma sätt som du fysiskt lämnar arbetsplatsen när du jobbar på plats är det bra att stänga ner mejlen och jobbtelefonen när dagen är slut för att skapa en tydlig gräns mellan jobb och fritid. Vid dagens slut, passa på att plocka ihop dina arbetsverktyg och lägg dem på ett ställe där du inte behöver distraheras av dem på kvällen.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss