Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

6 tips till motivation i hemmakontoret

2021-01-14

Julen är över och de flesta har nu återvänt till jobbet efter en härlig ledighet. Men att börja jobba igen när hemmet är den nya arbetsplatsen är en speciell situation som lätt kan leda till brist på motivation. Så här kan du göra för att peppa dig själv inför jobbstarten i hemmakontoret!

Att jobba hemifrån kan vara lyxigt och härligt – du slipper stressa iväg på morgonen och du kan ge dig själv det du behöver för att skapa arbetsro. Samtidigt kan det också vara rejält utmanande, eftersom det sociala samspelet med kollegorna är begränsat. Ofta finns det också mycket som pockar på uppmärksamheten hemmavid. Efter flera månader av hemmajobb till följd av corona kan det vara extra svårt att hitta motivation. Särskilt när jul- och nyårshelgerna spenderats just hemma.

 1. Starta dagen som du brukar
  Skapa en rutin som liknar en dag där du fysiskt går till din arbetsplats. Kliv upp i tid, ät frukost och klä på dig precis som vanligt. När vi jobbar hemma är det lätt att sitta i myskläder hela dagen och det gör att vi sällan känner vi oss särskilt alerta. 

 2. Variera din arbetsposition
  Det bästa för kroppen är att variera arbetsställningen. Sitt en stund vid köksbordet, en stund i soffan och varva med att stå upp och jobba genom att placera datorn på exempelvis köksbänken eller i en bokhylla. Om du kan – skapa en avskärmad arbetsplats där du kan ta digitala videomöten och telefonsamtal. 

 3. Andas frisk luft
  Försök komma ut en stund varje dag för att fånga dagsljuset, få frisk luft och ett miljöombyte. Kanske börja dagen med en morgonpromenad eller gå ut en sväng på lunchen – beroende på vad du föredrar.

 4. Skapa ett digitalt fikarum
  Ta en digital kafferast med dina kollegor genom att koppla upp er och fika tillsammans på förutbestämda tider. Då får ni träffas och se varandra samtidigt som du får en naturlig paus från jobbet.

 5. Be om hjälp
  När vi inte träffar kollegor eller chefen varje dag går en stor del av det sociala samspelet förlorat. Om du känner att du mår dåligt till följd av hemmajobb, berätta för din chef. Det är din arbetsgivare som ansvarar för din arbetsmiljö även när du jobbar hemifrån.

 6. Logga ut
  På samma sätt som du fysiskt lämnar arbetsplatsen när du jobbar på plats är det bra att stänga ner mailen och jobbtelefonen när dagen är slut för att skapa en tydlig gräns mellan jobb och fritid. Vid dagens slut, passa på att plocka ihop dina arbetsverktyg och lägg dem på ett ställe där du inte behöver distraheras av dem på kvällen.

 

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar