Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Så förbereder du dig inför lönesamtalet

2021-02-15

Snart dags för lönesamtal? Då är det viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt. Här får du fem tips på hur du lättare kan argumentera för din lön och dina förmåner.

1. Se över din arbetsplats lönekriterier och lönepolicy. Om du inte hittar dem så prata med ditt Vision-ombud.

2. Jämför dig själv med andra inom ditt yrke genom Visions lönestatistik. Ha även i åtanke att statistiken alltid är föregående års siffror.

3. Skriv gärna ned vad du har åstadkommit under året och på vilka sätt (om) du har bidragit till att nå de uppsatta målen. Lyft även din egen utveckling i form av eventuella utbildningar etc. Det är alltid bra att också plocka fram konkreta exempel på vad du gjort extra bra under året och vilka mål du själv uppnått.

4. Har dina arbetsuppgifter förändrats sen ditt senaste lönesamtal? Skriv ned de som är dina allra viktigaste uppgifter och jämför dem med föregående lönesamtal.

5. Det är helt okej att du skriver ner dina argument på ett papper och har med dig det som stöd under ditt lönesamtal.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss