Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vaccin eller inte vaccin, det är arbetsplatsfrågan.

2021-12-17

Funderar du just nu över om du kan förlora jobbet om du inte vaccinerar dig? Vision lyfter de vanligaste frågorna om vaccin just nu och berättar vad som gäller lagmässigt.

Allt fler har återgått till det normala arbetslivet igen men när mutationer dyker upp och nya rekommendationer införs så är det återigen en vinglig balansgång mellan individers rättigheter och smittsäkra verksamheter. Och i ljuset av de nya rekommendationerna tillsammans med det införda vaccinpasset är det svårt att veta vad som faktiskt gäller på arbetsplatserna.

En fråga som är väldigt svår att svara på är just frågan kring huruvida en anställd kan förlora sitt jobb om hen inte vaccinerar sig. Detta beror på att ett sådant dilemma inte ännu prövats i en domstol.

– I extremfallen så vet vi inte om anställningen kan bestå, för arbetsgivaren har inte bara ett arbetsmiljöansvar för dig som individ och dina kollegor utan också för säkerheten i yrket, för patienter och brukare. Om en ovaccinerad utsätter patienter för risker måste arbetsgivaren göra en avvägning, säger Oskar Pettersson, biträdande förhandlingschef på Vision. *

Däremot så finns det inte tillräckligt med belägg för att arbetsplatser är beroende av vaccinerade personer för att kunna fungera. Detta tyder på att arbetsgivare varken kan eller behöver kräva att de anställda vaccinerar sig.

Vanligaste frågorna just nu

Kan arbetsgivaren kräva att en anställd ska vaccinera sig?

Nej, en arbetsgivare kan inte kräva att anställda ska vaccinera sig. Det är inte ett brott mot anställningsavtalet att inte vaccinera sig.

Kan en arbetsgivare fråga en anställd/blivande anställd om den är vaccinerad mot Covid-19?

Arbetsgivaren kan vid en anställningssituation eller under pågående anställning ställa frågan om en arbetstagare/blivande anställd är vaccinerad. Den anställde är däremot inte skyldig att svara på denna eller andra frågor om sin hälsa så länge det inte handlar om en pågående sjukdom/rehabilitering eller om annat, så som till exempel läkarundersökningar, finns föreskrivet i kollektivavtal.

Kan en anställd bli avstängd pga. att hen inte vill vaccinera sig?

Avstängning kräver stöd i kollektivavtal. Kontrollera därför i kollektivavtalet vad som gäller. I verksamheter där smittskyddet är speciellt viktigt kan en avstängning enligt kollektivavtal bli aktuell. Om en arbetsgivare överväger att stänga av en arbetstagare måste arbetsgivaren ha en överläggning med Vision före avstängningen. Arbetsgivaren ska även betala lön vid en sådan avstängning.

Kan en anställd bli omplacerad pga. att hen inte vill vaccinera sig?

Arbetsgivaren kan göra bedömningen att ett vaccinationsskydd är obligatoriskt för arbete i viss verksamhet, och att den som saknar lämplig immunitet därför tillfälligt kan behöva omplaceras till en annan verksamhet. Detta kan ske med anledning av skyddsaspekter för den ovaccinerade eller utifrån att andra behöver skyddas.

Kan arbetsgivare kräva vaccination som ett villkor för fortsatt anställning?

Nej, det är inte Visions uppfattning. Observera däremot att frågan ännu inte är prövad i domstol. I de fall där det är motiverat kan omplacering övervägas. Visions uppfattning är att anställningen inte ska kunna av avslutas med anledning av att den anställde är ovaccinerad.

Arbetsgivaren är bekymrad över en låg vaccinationsgrad hos personalen och vill vidta åtgärder. Vad kan arbetsgivaren göra?

Vaccination ska inte kunna påtvingas någon. Detta hindrar däremot inte att arbetsgivaren, gärna i samråd med Vision lokalt, vidtar åtgärder för att underlätta för de anställda att vaccinera sig eller informerar de anställda om vaccination. Till exempel kan möjligheten att vaccinera sig på arbetstid diskuteras.

Har du fler frågor angående vaccin och din arbetsplats, kontakta Vision Direkt på 0771 44 00 00.

*Källa: Tidningen Vision

Nyheter

Tre nya ledamöter ska väljas in till förbundsstyrelsen

Centrala valutskottet har fått i uppdrag av Visions förtroendevalda att förbereda fyllnadsval till förbundsstyrelsen. I dag kan valutskottet presentera ett förslag på nya ledamöter till nuvarande förbundsstyrelse, som tillsammans kan föra Vision framåt.  2022-09-09

Experten Erik svarar på frågor kring att byta jobb

Går du i tankarna på att byta jobb men kanske inte vet vart du ska börja? Vision har ställt några av de vanligaste frågorna i ämnet till Erik på Go Monday. Erik som expert på området delar med sig av sina bästa tips på vad du ska tänka på inför ett jobb- och/eller ett karriärbyte!  2022-08-31

Så förebygger du konflikter på arbetsplatsen

Semestern är förbi och det är dags att ses på kontoret igen. Skönt tycker vissa, oroligt tycker andra. Efter några år präglade av pandemi finns en risk att konflikter som legat och pyrt under ytan åter bubblar upp igen. Thomas Jordan, universitetslektor och expert på konfliktlösning, delar med sig av sina bästa råd kring hur konflikter kan hanteras på arbetsplatsen.  2022-08-18

Så mjukstartar du efter semestern

Att gå från semesterläge där du fått göra vad du vill i flera veckor till att börja prestera igen kan vara tufft och kräver ofta en mjukstart. Det är helt naturligt att känna sig lite trögstartad till en början, och troligtvis är du inte den enda på din arbetsplats som känner att du har svårt att komma igång. Dan Hasson, stress- och arbetsmiljöforskare vid Karolinska institutet, delar med sig av sina bästa tips för en mjuk övergång till jobbhösten.  2022-08-15

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar