Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

 • Lussebullar, glögg och ljus på en lila duk.

Så firar du en Fair jul

2021-12-09

Snart har adventstiden passerat och julen står för dörren. Längtar du också efter att fira mer hållbart i år? Här har vi samlat en massa tips för en Fair jul!

Klapparna   

 • Hållbar inslagning. Det finns många sätt att göra inslagningen mer Fair. Du kan till exempel använda sidor ur ett magasin eller en tidning som du redan har hemma, eller en bit överbliven tapet. Det går också utmärkt att använda en papperskasse: Klipp isär och ha insidan utåt – det blir ett vackert naturfärgat paket! Använd natursnöre och inte en sort av plast. Och du – glöm inte att samla allt papper när klapparna är öppnade och lämna till återvinningen. 
 • Satsa på kvalitet över kvantitet. Kör hellre på en fin lite dyrare gåva som håller länge, i stället för många små.
 • Handla second hand. Försök hitta så många klappar som möjligt begagnat. Och rensa gärna ur skåp och garderober inför jul och skänk bort, så att saker du inte behöver kan bli en fin gåva till någon annan. 
 • Ha koll på produktionen. När du köper nytt – ta reda på hur och av vem produkten har producerats och försök välja miljömärkta produkter. 
 • Ge bort något hemmagjort. Kanske är du en fena på att sticka eller kan snickra ihop en snygg hylla? Eller varför inte röra ihop en sats goda Fair-kolor och ge bort?
 • Ge bort en upplevelse. Ge bort din tid och en upplevelse tillsammans med den du tycker om. Hitta på något kul tillsammans! Det kan bli ett minne för livet.
 • Skänk en bättre jul. Ge bort en gåva till en organisation som jobbar för mänskliga rättigheter eller för miljön.

Maten

 • Gör julbordet mer grönt genom att till exempel byta ut köttbullarna mot ett vegetariskt alternativ. Våga testa nytt!
 • Använd ekologiska varor när du bakar och lagar mat.
 • Laga lagom – undvik matsvinn!

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss