Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Åtta principer för hur man samarbetar

2021-12-08

Psykologen Oskar Henriksson guidar dig i en ny appfilm på den kringelkrokande väg som heter samarbete. Att samarbeta kan ibland kännas som en omöjligt uppgift men med en samsyn och lite hjälp av Sagan om Ringen kan du vara med och skapa samarbetsproffsiga team på din arbetsplats.

Nationalekonomen Elinor Ostroms betydande forskning kring olika samarbetsgrupper har gett upphov till väldig mycket förståelse kring samarbetet människor emellan. I hennes forskning så lyckades hon identifiera åtta principer som även kan appliceras på samarbeten mellan länder, företag etc. och således potentiellt få vår planet att må lite bättre. För detta mottog hon ekonomipriset i Alfred Nobels minne år 2009.

Oskar Henriksson och hans team har jämfört Elinors arbete med hundratals psykologiska studier för att få ner dessa åtta principer på organisationsnivå. Detta är de principer som bygger framgångsrika samarbetsteam:

  1. Tydlig grupp med tydliga mål.
  2. Rättvis fördelning mellan insats och belöning.
  3. Rättvist och inkluderande beslutsfattande.
  4. Uppföljning av överenskomna beteenden.
  5. Graderade sanktioner för ohjälpsamma beteenden.
  6. Snabb och rättvis konflikthantering.
  7. Mandat till självbestämmande.
  8. Koordinering mellan grupper. 

Logga in i appen för att se hela föreläsningen på ca 12 minuter där Oskar förklarar samtliga principer och hur han kopplar dem till Sagan om Ringen.

Det finns även en kortare film på ca 1,5 minuter där Oskar besvarar de allra vanligaste frågorna om samarbete. 

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss