Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Åtta principer för hur man samarbetar

2021-12-08

Psykologen Oskar Henriksson guidar dig i en ny appfilm på den kringelkrokande väg som heter samarbete. Att samarbeta kan ibland kännas som en omöjligt uppgift men med en samsyn och lite hjälp av Sagan om Ringen kan du vara med och skapa samarbetsproffsiga team på din arbetsplats.

Nationalekonomen Elinor Ostroms betydande forskning kring olika samarbetsgrupper har gett upphov till väldig mycket förståelse kring samarbetet människor emellan. I hennes forskning så lyckades hon identifiera åtta principer som även kan appliceras på samarbeten mellan länder, företag etc. och således potentiellt få vår planet att må lite bättre. För detta mottog hon ekonomipriset i Alfred Nobels minne år 2009.

Oskar Henriksson och hans team har jämfört Elinors arbete med hundratals psykologiska studier för att få ner dessa åtta principer på organisationsnivå. Detta är de principer som bygger framgångsrika samarbetsteam:

  1. Tydlig grupp med tydliga mål.
  2. Rättvis fördelning mellan insats och belöning.
  3. Rättvist och inkluderande beslutsfattande.
  4. Uppföljning av överenskomna beteenden.
  5. Graderade sanktioner för ohjälpsamma beteenden.
  6. Snabb och rättvis konflikthantering.
  7. Mandat till självbestämmande.
  8. Koordinering mellan grupper. 

Logga in i appen för att se hela föreläsningen på ca 12 minuter där Oskar förklarar samtliga principer och hur han kopplar dem till Sagan om Ringen.

Det finns även en kortare film på ca 1,5 minuter där Oskar besvarar de allra vanligaste frågorna om samarbete. 

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar