Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Arbetssökande har en videointervju.

Tänk på det här vid en videointervju

2021-08-24

Utöver de rent tekniska delarna och den fysiska distansen skiljer sig inte en digital intervju avsevärt mycket från en vanlig. Innehållet och upplägget brukar mer eller minde vara detsamma. Och du slipper svettiga handflator.

Fundera i god tid innan intervjun vad det är du själv vill få sagt, vilket intryck du vill ge och undvik att enbart invänta intervjuarens frågor. En arbetsintervju är inte en frågesport du förväntas svara “rätt” på varje fråga för att komma framåt utan är snarare ett tillfälle för att lära känna varandra bättre och förstå hur bra (eller dåligt) man passar ihop.

Under en arbetsintervju vill rekryteraren få en bild av vem du är, hur du kan bidra framåt och varför ni passar ihop. Försök att förbereda 2-3 eller gärna fler svar så att du på ett naturligt och träffsäkert sätt kan leverera dina svar. Exempelvis, tänk tillbaka på viktiga händelser i ditt arbetsliv där mycket stått på spel, där du varit hårt pressad eller kanske där du känt att det varit riktigt riktigt kul. Vad var kontexten? Vilken var utmaningen? Hur löste du det? Du kommer med all säkerhet bli ombedd att berätta om ett tillfälle där du stått inför en tuff situation.

För att sedan lyckas med just videointervjun så finns det några extra saker som man måste jobba ordentligt med:

  1. Först och främst så måste tekniken funka. Strular det med tekniken under den digitala intervjun så behöver du kunna vara den som försöker bidra till en lösning. Testa gärna verktyget innan intervjun så att du verkligen kommer åt det och att du vet hur du får det att fungera. Be gärna en vän om hjälp! Märker du att det trasslar någonstans så får du se om du kan lösa det själv, eller meddela kontaktpersonen för intervjun så att hen eller ni tillsammans kan få ordning på det före intervjuns start.
  2. Sedan behöver du göra en avvägning av var du sitter under intervjun. Dels så måste du ha en neutral bakgrund och dels behöver du se över belysning och ljusinsläpp. Testa dig runt med var du är placerad i god tid före intervjun, för utöver en bra bakgrund vill du sedan inte ha vare sig för mycket eller för lite ljusinsläpp. Och är det stambyte i fastigheten så bör du fundera över att helt byta plats för intervjun. Oljud i bakgrunden är som du säkert redan vet väldigt störande.
  3. Tänk också på hur du klär dig under intervjun. Egentligen behöver du inte klä dig annorlunda jämfört med om det varit en vanlig intervju. Grundprincipen är: klä dig som man gör på kontoret. Möjligen kan man klä upp sig lite extra - hellre det än för nerklätt.

Ett sista kom ihåg: lägg dig inte bara i rekryterarens händer, utan sätt dig i förarsätet. Bestäm vad du vill ge för bild av dig själv, vad som är dina viktigaste budskap, vad du behöver veta mer om och vilka krav du själv har på en arbetsgivare. Och ha koll på tekniken innan intervjun.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss