Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Tänk på det här vid en videointervju

2021-08-24

Utöver de rent tekniska delarna och den fysiska distansen skiljer sig inte en digital intervju avsevärt mycket från en vanlig. Innehållet och upplägget brukar mer eller minde vara detsamma. Och du slipper svettiga handflator.

Fundera i god tid innan intervjun vad det är du själv vill få sagt, vilket intryck du vill ge och undvik att enbart invänta intervjuarens frågor. En arbetsintervju är inte en frågesport du förväntas svara “rätt” på varje fråga för att komma framåt utan är snarare ett tillfälle för att lära känna varandra bättre och förstå hur bra (eller dåligt) man passar ihop.

Under en arbetsintervju vill rekryteraren få en bild av vem du är, hur du kan bidra framåt och varför ni passar ihop. Försök att förbereda 2-3 eller gärna fler svar så att du på ett naturligt och träffsäkert sätt kan leverera dina svar. Exempelvis, tänk tillbaka på viktiga händelser i ditt arbetsliv där mycket stått på spel, där du varit hårt pressad eller kanske där du känt att det varit riktigt riktigt kul. Vad var kontexten? Vilken var utmaningen? Hur löste du det? Du kommer med all säkerhet bli ombedd att berätta om ett tillfälle där du stått inför en tuff situation.

För att sedan lyckas med just videointervjun så finns det några extra saker som man måste jobba ordentligt med:

  1. Först och främst så måste tekniken funka. Strular det med tekniken under den digitala intervjun så behöver du kunna vara den som försöker bidra till en lösning. Testa gärna verktyget innan intervjun så att du verkligen kommer åt det och att du vet hur du får det att fungera. Be gärna en vän om hjälp! Märker du att det trasslar någonstans så får du se om du kan lösa det själv, eller meddela kontaktpersonen för intervjun så att hen eller ni tillsammans kan få ordning på det före intervjuns start.

  2. Sedan behöver du göra en avvägning av var du sitter under intervjun. Dels så måste du ha en neutral bakgrund och dels behöver du se över belysning och ljusinsläpp. Testa dig runt med var du är placerad i god tid före intervjun, för utöver en bra bakgrund vill du sedan inte ha vare sig för mycket eller för lite ljusinsläpp. Och är det stambyte i fastigheten så bör du fundera över att helt byta plats för intervjun. Oljud i bakgrunden är som du säkert redan vet väldigt störande.

  3. Tänk också på hur du klär dig under intervjun. Egentligen behöver du inte klä dig annorlunda jämfört med om det varit en vanlig intervju. Grundprincipen är: klä dig som man gör på kontoret. Möjligen kan man klä upp sig lite extra - hellre det än för nedklätt.

Ett sista kom ihåg: lägg dig inte bara i rekryterarens händer, utan sätt dig i förarsätet. Bestäm vad du vill ge för bild av dig själv, vad som är dina viktigaste budskap, vad du behöver veta mer om och vilka krav du själv har på en arbetsgivare. Och ha koll på tekniken INNAN intervjun.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar