Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Visions medlemmar värnar och utvecklar demokratin varje dag

2021-04-16

I år fyller vår svenska demokrati 100 år. Det firar och uppmärksammar Vision idag genom att underteckna en deklaration för en stark demokrati.

Initiativet samlar de krafter som stödjer demokratin och uppmuntrar fler att ta tydlig ställning och arbeta för att stärka demokratin. Att Vision skriver under innebär att vi åtar oss att jobba för att nå målen i deklarationen under 2021.

- Visions 200 000 medlemmar gör varje dag insatser för att värna, utveckla och bevara demokratin. Som att medborgare får de insatser de har rätt till, till exempel hemtjänst och skolskjuts. Att sammanträden i kommunfullmäktige sker och dokumenteras på rätt sätt. Upphandlingar sker enligt regelverk och lagstiftning. Att journalföringen är patient- och rättssäker och går att följa på ett tydligt sätt, säger Veronica Magnusson.

Visions 13 000 förtroendevalda jobbar i hela landet, varje dag för att medlemmarna ska få ut så mycket som möjligt av sitt arbetsliv. Att medlemmarna får inflytande och kan påverka i frågor på jobbet. Att förändringar på arbetsplatsen sker i dialog mellan fack och arbetsgivare. Att arbetsgivaren följer lagstiftning. Och framför allt för att det hela tiden ska kännas bra att gå till jobbet - att vi har arbetsplatser för alla. 

Minskad organisationsgrad

För att påverka villkoren för medlemmarna är det helt avgörande att många är med och är delaktiga. Samtidigt visar en rapport från Arena Idé i juni 2020 ”Den svenska modellen i en oviss tid”  Den svenska modellen i en oviss tid - Arena Idé (arenaide.se) att organisationsgraden, det vill säga hur många som är med i ett fackförbund, i hela fackföreningsrörelsen sjunker medan arbetsgivarnas organisationsgrad är stabil. Organisationsgraden har gått från 77 procent 2006 till 68 procent idag.

- Att färre får inflytande på jobbet är ett demokratiproblem. När många är organiserade i ett fackförbund bygger vi kunskap och möjlighet att påverka och få inflytande, detta skapar också större tillit till demokratiska institutioner i stort. Som medlem bidrar du direkt till detta, säger Veronica Magnusson.

 

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss