×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visions medlemmar värnar och utvecklar demokratin varje dag

2021-04-16

I år fyller vår svenska demokrati 100 år. Det firar och uppmärksammar Vision idag genom att underteckna en deklaration för en stark demokrati.

Initiativet samlar de krafter som stödjer demokratin och uppmuntrar fler att ta tydlig ställning och arbeta för att stärka demokratin. Att Vision skriver under innebär att vi åtar oss att jobba för att nå målen i deklarationen under 2021.

- Visions 200 000 medlemmar gör varje dag insatser för att värna, utveckla och bevara demokratin. Som att medborgare får de insatser de har rätt till, till exempel hemtjänst och skolskjuts. Att sammanträden i kommunfullmäktige sker och dokumenteras på rätt sätt. Upphandlingar sker enligt regelverk och lagstiftning. Att journalföringen är patient- och rättssäker och går att följa på ett tydligt sätt, säger Veronica Magnusson.

Visions 13 000 förtroendevalda jobbar i hela landet, varje dag för att medlemmarna ska få ut så mycket som möjligt av sitt arbetsliv. Att medlemmarna får inflytande och kan påverka i frågor på jobbet. Att förändringar på arbetsplatsen sker i dialog mellan fack och arbetsgivare. Att arbetsgivaren följer lagstiftning. Och framför allt för att det hela tiden ska kännas bra att gå till jobbet - att vi har arbetsplatser för alla. 

Minskad organisationsgrad

För att påverka villkoren för medlemmarna är det helt avgörande att många är med och är delaktiga. Samtidigt visar en rapport från Arena Idé i juni 2020 ”Den svenska modellen i en oviss tid”  Den svenska modellen i en oviss tid - Arena Idé (arenaide.se) att organisationsgraden, det vill säga hur många som är med i ett fackförbund, i hela fackföreningsrörelsen sjunker medan arbetsgivarnas organisationsgrad är stabil. Organisationsgraden har gått från 77 procent 2006 till 68 procent idag.

- Att färre får inflytande på jobbet är ett demokratiproblem. När många är organiserade i ett fackförbund bygger vi kunskap och möjlighet att påverka och få inflytande, detta skapar också större tillit till demokratiska institutioner i stort. Som medlem bidrar du direkt till detta, säger Veronica Magnusson.

 

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  för 9 dagar sedan

Så kommer vi bo och arbeta i framtiden

Pandemin har knappast lämnat någon oberörd, särskilt inte arbetsmarknaden. I en ny rapport som Futurion släppt så undersöker de hur vi ser på att arbeta och bo i framtiden.  för 9 dagar sedan

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  för 9 dagar sedan

”Zoomtrötthet” – en ny typ av folksjukdom?

Att arbeta mer digitalt har onekligen många fördelar -både för anställda och arbetsgivare. Men, alltmer vi arbetar på det nya digitala sättet upptäcker vi också nackdelar, inte bara i den fysiska arbetsmiljön och utan även den psykiska. En ny omfattande studie undersöker kring ett fenomen som fått namnet Zoomtrötthet.  för 14 dagar sedan

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Gå till frågeforum