Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Medarbetare skriver på datorn.

Så kommer vi bo och arbeta i framtiden

2021-04-28

Pandemin har knappast lämnat någon oberörd, särskilt inte arbetsmarknaden. I en ny rapport som Futurion släppt så undersöker de hur vi ser på att arbeta och bo i framtiden.

Idag bor de flesta människor inom 30 minuters pendlingsavstånd från sina arbeten, men det kan komma att ändras i framtiden tack vare digitaliseringen och i spåren av pandemin. I Futurions rapport, som utförts av The Remote Lab, visar det tydliga signaler i att vi, både i Sverige och utomlands, kommer betrakta vårt sätt att bo och arbeta på ett helt annat sätt i framtiden.

Rapporten Flyttmönster i ett förändrat arbetsliv visar på signaler i framtiden för ett distansoberoende arbetsliv. Till grund för detta ligger rapportens undersökningar t.ex. förändrade rörelsemönster, lokala satsningar och livsstilstrender. Digitaliseringens möjligheter gör att vi kommer se på distansarbete som en ny norm i framtiden. Att vara en digital nomad kan komma att bli ett begrepp som beskriver allt fler personer som arbetar på distans.

På grund av eller tack vare pandemin så har vi ändrat vårt synsätt i många aspekter och enligt Ann-Therése Enarsson, VD för Futurion, kommer vi på sikt ändra våra värderingar, prioriteringar och levnadsmönster. Arbetsmarknaden har därför behov av att anpassa sig därefter. Syftet med rapporten är att uppmärksamma arbetsgivare och organisationer på de presenterade signalerna vilket påverkar bland annat arbetssätt och rekrytering med mera.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss