Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Så kommer vi bo och arbeta i framtiden

2021-04-28

Pandemin har knappast lämnat någon oberörd, särskilt inte arbetsmarknaden. I en ny rapport som Futurion släppt så undersöker de hur vi ser på att arbeta och bo i framtiden.

Idag bor de flesta människor inom 30 minuters pendlingsavstånd från sina arbeten, men det kan komma att ändras i framtiden tack vare digitaliseringen och i spåren av pandemin. I Futurions rapport, som utförts av The Remote Lab, visar det tydliga signaler i att vi, både i Sverige och utomlands, kommer betrakta vårt sätt att bo och arbeta på ett helt annat sätt i framtiden.

Rapporten Flyttmönster i ett förändrat arbetsliv visar på signaler i framtiden för ett distansoberoende arbetsliv. Till grund för detta ligger rapportens undersökningar t.ex. förändrade rörelsemönster, lokala satsningar och livsstilstrender. Digitaliseringens möjligheter gör att vi kommer se på distansarbete som en ny norm i framtiden. Att vara en digital nomad kan komma att bli ett begrepp som beskriver allt fler personer som arbetar på distans.

På grund av eller tack vare pandemin så har vi ändrat vårt synsätt i många aspekter och enligt Ann-Therése Enarsson, VD för Futurion, kommer vi på sikt ändra våra värderingar, prioriteringar och levnadsmönster. Arbetsmarknaden har därför behov av att anpassa sig därefter. Syftet med rapporten är att uppmärksamma arbetsgivare och organisationer på de presenterade signalerna vilket påverkar bland annat arbetssätt och rekrytering med mera.

För att läsa rapporten, klicka här (extern länk).

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar