Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

2021-04-28

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.

Enligt Wes Insights undersökning så kan det konstateras att kvinnliga chefer och ledare ges bättre förutsättningar att briljera i sitt ledarskap på distans. Generellt visar även undersökningen att kvinnliga chefer och ledare ser fler fördelar med att arbeta på distans medan manliga chefer och ledare ser fler nackdelar. Kvinnorna i undersökningen poängterar särskilt att balansen i livet förbättrats tack vare distansarbetet och likaså förmågan att avsätta tid för viktiga arbetsuppgifter och effektiviteten i ledarskapet.

På följande sätt gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet:

  • Ökad flexibilitet gör det lättare att få ihop livspusslet.
  • Det fysiska rummet gynnar män men på distans upplevs arbetet ske på lika villkor.
  • Fokus på uppgifter och resultat gynnar kvinnor.
  • Kvinnliga ledare är bättre på strukturerat ledarskap.
  • Kvinnliga ledare utövar ett mer empatiskt och kommunikativt ledarskap.
  • Mindre tävling och konkurrens i digitala rum gynnar kvinnor.

Hela Wes Insights undersökning finns att läsa i sin helhet här.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar