Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hon kammade hem Visions nyinstiftade pris

2020-09-25

Nu har vi korat första vinnare någonsin i nyinstiftade En arbetsplats för alla-priset 2020. Grattis Ann-Sofi Håkansson!

- För mig innebär en arbetsplats för alla att inkludera alla människor, att vara inbjudande och tolerant med hög acceptans för andra människor och deras olikheter, säger Ann-Sofi Håkansson när hon idag tar emot priset av ordförande Veronica Magnusson på Visions digitala förbundsmöte.

Juryns motivering

Att säga ifrån när fördomar och myter om människor sprids på arbetsplatserna. Att ha allas lika värde och respekt för den enskilde som ledstjärna. Att inte tolerera några som helst former av diskriminering, rasism eller kränkande särbehandling.

Det är att vara modig. Att våga vara obekväm. Det är civilkurage i dess rätta esse. Det är att vara allt det som Vision står för.

Vinnaren av En arbetsplats för alla-priset 2020 vågade säga ifrån när en kollega på arbetsplatsen uttryckte sig rasistiskt om en klient. Det här är Ann-Sofis berättelse:

"Vi hade en klient med utländsk bakgrund och en av mina tidigare kollegor benämnde denne med rasistiska ordalag och jag berättade det för både gruppchef och chef. Vi hade då ett flertal vikarier med utländska härkomst och jag upplevde det som väldigt opassande både för dem och klienten. Cheferna tog tag i det och kallade både mig samt kollega till samtal. Kollegan erkände såklart inte men jag hörde det själv och stod fast vid vad jag hört."

Om tävlingen

En arbetsplats för alla-priset är nytt för i år och delas ut till den person som på bästa sätt, stort eller smått, har bidragit till En arbetsplats för alla. Vinnaren utses av Visions förbundsstyrelse och presenterades i år på vårt digitala förbundsmöte den 25 september.

Ann-Sofi Håkansson tilldelas ett diplom och ett stipendium på 5 000 kronor.

Så här jobbar Vision för en arbetsplats för alla

Vision jobbar för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Målet är att skapa en arbetsplats för alla – för att du som medlem ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. På vision.se/foralla kan du exempelvis testa din jargong, gå vår e-utbildning om mångfald och ta del av Visions kortfilm om de senaste hundra åren under vilka positiva förändringar skett som har bidragit till ett mer jämlikt samhälle.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar