Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Hon kammade hem Visions nyinstiftade pris

2020-09-25

Nu har vi korat första vinnare någonsin i nyinstiftade En arbetsplats för alla-priset 2020. Grattis Ann-Sofi Håkansson!

- För mig innebär en arbetsplats för alla att inkludera alla människor, att vara inbjudande och tolerant med hög acceptans för andra människor och deras olikheter, säger Ann-Sofi Håkansson när hon idag tar emot priset av ordförande Veronica Magnusson på Visions digitala förbundsmöte.

Juryns motivering

Att säga ifrån när fördomar och myter om människor sprids på arbetsplatserna. Att ha allas lika värde och respekt för den enskilde som ledstjärna. Att inte tolerera några som helst former av diskriminering, rasism eller kränkande särbehandling.

Det är att vara modig. Att våga vara obekväm. Det är civilkurage i dess rätta esse. Det är att vara allt det som Vision står för.

Vinnaren av En arbetsplats för alla-priset 2020 vågade säga ifrån när en kollega på arbetsplatsen uttryckte sig rasistiskt om en klient. Det här är Ann-Sofis berättelse:

"Vi hade en klient med utländsk bakgrund och en av mina tidigare kollegor benämnde denne med rasistiska ordalag och jag berättade det för både gruppchef och chef. Vi hade då ett flertal vikarier med utländska härkomst och jag upplevde det som väldigt opassande både för dem och klienten. Cheferna tog tag i det och kallade både mig samt kollega till samtal. Kollegan erkände såklart inte men jag hörde det själv och stod fast vid vad jag hört."

Om tävlingen

En arbetsplats för alla-priset är nytt för i år och delas ut till den person som på bästa sätt, stort eller smått, har bidragit till En arbetsplats för alla. Vinnaren utses av Visions förbundsstyrelse och presenterades i år på vårt digitala förbundsmöte den 25 september.

Ann-Sofi Håkansson tilldelas ett diplom och ett stipendium på 5 000 kronor.

Så här jobbar Vision för en arbetsplats för alla

Vision jobbar för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Målet är att skapa en arbetsplats för alla – för att du som medlem ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. På vision.se/foralla kan du exempelvis testa din jargong, gå vår e-utbildning om mångfald och ta del av Visions kortfilm om de senaste hundra åren under vilka positiva förändringar skett som har bidragit till ett mer jämlikt samhälle.

Nyheter

Till arkivet