Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Upp till bevis för parterna

2020-09-24

Moderata partiledaren Ulf Kristersson och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark inledde Visions förbundsmöte och frågan om LAS stod högt på agendan. - Om parterna levererar kommer politiken inte att lägga sig i, säger Ulf Kristersson.

När Vision idag inledde sitt förbundsmöte gästade moderaternas Ulf Kristersson och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Frågan om Lagen om anställningsskydd, LAS, är just nu het inom politiken där många menar att politiker behöver gå in och lagstifta i frågan - om parterna inte når en överenskommelse.

- Det är intressant att ett tydligt hot mot LAS sätter igång förhandlingar mellan parterna, säger Ulf. Politiken behöver respektera den svenska modellen samtidigt som vi inte kan vara blyga och sakna åsikt om den.

Eva Nordmark menar att arbetsmarknaden förändras och med det behöver även arbetsrätten kunna förändras.

- Om parterna kommer överens kommer vi att gå vidare med deras förslag. Om parterna däremot inte kommer överens finns det en LAS-utredning som presenterade sitt betänkande innan sommaren, säger Eva.

Samtidigt tydliggör Eva att det betänkande som presenterats inte lever upp till krav som ställts på en balans mellan parterna på arbetsmarknaden då det är en kraftig slagsida till arbetsgivarens fördel.

- Jag kan inte som socialdemokrat och arbetsmarknadsminister gå fram med förslaget som ligger i utredningen, säger Eva. Det kommer att bli tuffa förhandlingar då det är många partier som behöver hitta en samsyn.

- Jag har väldigt goda förhoppningar om att parterna kommer överens, avslutar Eva och drar paralleller till det arbete som gjordes för att ta fram kollektivavtalen. Vad som är viktigt är att vi landar i en överenskommelse som innefattar ökad trygghet och flexibilitet.

Ulf Kristersson tydliggör avslutningsvis att han vill se att parterna bevisar motsatsen.
 - Om parterna levererar kommer politiken inte att lägga sig i.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar