Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Upp till bevis för parterna

2020-09-24

Moderata partiledaren Ulf Kristersson och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark inledde Visions förbundsmöte och frågan om LAS stod högt på agendan. - Om parterna levererar kommer politiken inte att lägga sig i, säger Ulf Kristersson.

När Vision idag inledde sitt förbundsmöte gästade moderaternas Ulf Kristersson och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Frågan om Lagen om anställningsskydd, LAS, är just nu het inom politiken där många menar att politiker behöver gå in och lagstifta i frågan - om parterna inte når en överenskommelse.

- Det är intressant att ett tydligt hot mot LAS sätter igång förhandlingar mellan parterna, säger Ulf. Politiken behöver respektera den svenska modellen samtidigt som vi inte kan vara blyga och sakna åsikt om den.

Eva Nordmark menar att arbetsmarknaden förändras och med det behöver även arbetsrätten kunna förändras.

- Om parterna kommer överens kommer vi att gå vidare med deras förslag. Om parterna däremot inte kommer överens finns det en LAS-utredning som presenterade sitt betänkande innan sommaren, säger Eva.

Samtidigt tydliggör Eva att det betänkande som presenterats inte lever upp till krav som ställts på en balans mellan parterna på arbetsmarknaden då det är en kraftig slagsida till arbetsgivarens fördel.

- Jag kan inte som socialdemokrat och arbetsmarknadsminister gå fram med förslaget som ligger i utredningen, säger Eva. Det kommer att bli tuffa förhandlingar då det är många partier som behöver hitta en samsyn.

- Jag har väldigt goda förhoppningar om att parterna kommer överens, avslutar Eva och drar paralleller till det arbete som gjordes för att ta fram kollektivavtalen. Vad som är viktigt är att vi landar i en överenskommelse som innefattar ökad trygghet och flexibilitet.

Ulf Kristersson tydliggör avslutningsvis att han vill se att parterna bevisar motsatsen.
 - Om parterna levererar kommer politiken inte att lägga sig i.

Nyheter

Till arkivet