×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Så maxar du utvecklingssamtalet

2020-09-16

Hösten är här – dags för utvecklingssamtal! Det är ett gyllene tillfälle att prata med din chef om saker som kanske inte hinns med i vardagen. Så här kan du använda samtalet till att växa i din yrkesroll.

Minst en gång per år bör alla medarbetare få möjlighet till ett utvecklingssamtal med sin närmaste chef. Poängen med samtalet är att säkerställa att du och arbetsplatsen utvecklas i rätt riktning.

– Det innebär att du som medarbetare får en möjlighet att berätta vad du tänker om framtiden, hur du ser på dina arbetsuppgifter och på vilket sätt du vill utvecklas, säger Martin Lundvall, rådgivare på Vision Direkt.

Inför samtalet kan det vara bra att förbereda sig genom att fundera över din egen och organisationens utveckling. Här är en checklista på saker du kan tänka igenom inför mötet med chefen.

Din arbetsroll

 • Vad har fungerat bra sedan förra samtalet? Tänk ut några konkreta situationer, händelser eller höjdpunkter.
 • På vilket sätt har du utvecklats under året som gått? Ge några exempel på saker du lärt dig.
 • Inom vilka områden skulle du vilja bli bättre? Tänk både kortsiktigt och långsiktigt.

Din arbetssituation och arbetsmiljö

 • Trivs du med dina arbetsuppgifter? Berätta vad du tycker är kul med ditt jobb och om det är något du skulle vilja göra mer eller mindre av.
 • Hur fungerar rutiner och kommunikationen på arbetsplatsen? Finns det något som kan göras bättre?
 • Hur är din fysiska arbetsmiljö? Har du de förutsättningar du behöver för att kunna göra ett bra arbete? Om inte – ge förslag på hur situationen kan förbättras.
 • Hur är arbetsklimatet och samarbetet mellan kollegorna?
 • Har du en rimlig arbetsbelastning? Var ärlig och berätta för chefen om du upplever att du känner dig stressad.

Dina och arbetsgivarens mål

 • Stämmer dina personliga mål överens med arbetsgivarens? Berätta om dina förväntningar på organisationens framtida riktning.
 • Fundera över hur du vill utvecklas framöver och vad du behöver för att nå dit. Kanske har du behov av att gå en kurs, få en mentor eller testa en annan roll internt?
 • Hur väl fungerar samarbetet med din chef? Ta tillfället och ge chefen konstruktiv feedback.

Sammanfatta mötet och sätt upp en plan

I slutet av utvecklingssamtalet kan det vara bra att skriva ner vad ni pratat om för att säkerställa att ni är överens och inte glömma bort viktiga områden. Sätt också upp en handlingsplan tillsammans med din chef om hur du ska uppnå den utveckling ni båda efterfrågar och komma tillrätta med eventuella problem. Utvecklingsplanen kan ni sedan titta på igen när det är dags för lönesamtal.

– Kom ihåg att utvecklingssamtalet är ett bra tillfälle att tillsammans med din chef skapa bästa möjliga förutsättningar för att du ska må bra och få chansen att göra ditt jobb till en dröm. Om du vill öva dig inför samtalet kan du ringa och bolla dina frågor med oss på Vision Direkt. På så vis kan du känna dig lite mer förberedd när det väl är dags, säger Martin.

 

Nyheter

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  för 5 dagar sedan

Biståndshandläggare - en nyckelfunktion i vår välfärd

Idag släpps Visions rapport om biståndshandläggares nyckelfunktion i välfärden - en roll som är avgörande för många människors livskvalitet. Samtidigt konstaterar Vision att bristen på biståndshandläggare riskerar att drabba dem som är i behov av samhällets stöd och service.  för 12 dagar sedan

Att tänka på vid omorganiseringar

Står din arbetsplats inför en omorganisering? Det är vanligt att känna oro inför vad som väntar i den nya tillvaron. Annelie Elgevi, ombudsman på Visions center i Stockholm, delar med sig av sina bästa råd.  2020-09-02

Välfärden måste prioriteras i höstbudgeten

I omställningen från tillfällig krispolitik till investeringar för att stimulera ekonomin och förbättra välfärden krävs rejäla ekonomiska tillskott till kommuner och regioner. Statsminister Stefan Löfven har tidigare meddelat att Sverige ska ha ”världens bästa äldreomsorg” och i kommande höstbudget utlovas kraftiga investeringar i vård, skola, omsorg och klimatet.  2020-08-28

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb