Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Illustration. En kraft för framtiden.

Ny inriktning för Vision antagen

2020-09-25

Fler medlemmar för ökad facklig styrka. Det är Visions övergripande mål de kommande fyra åren. Förbundsmötet klubbade igenom ”Vision – en kraft för framtiden” -  den inriktning för förbundet som förbundsstyrelsen föreslagit för 2020-2024.

Inriktningen kommer nu att ligga till grund för Visions verksamhetsplanering de kommande åren. Förutom det övergripande målet antogs också de föreslagna hjärtefrågorna som förbundet ska arbeta för framåt:

  • Vi skapar bra villkor i ett förändrat arbetsliv. Därför har vi fokus på lön, arbetsmiljö och omställning med ett hållbarhetsperspektiv (socialt, ekonomiskt och miljömässigt), ledarskapets förutsättningar och arbetsglädje och lösningar.
  • Fler engagerar sig i Vision. Därför har vi fokus på att ställa frågan om medlemskap till alla som kan vara med i Vision och inkludering av fler förtroendevalda med nya perspektiv – en arbetsplats för alla.
  • Vårt medlemskap är attraktivt och relevant. Därför har vi fokus på synlighet, närvaro för dialog och rådgivning och att utveckla formerna för inflytande.
  • I varje hjärtefråga finns också tillhörande målsättningar och på vilket sätt Vision ska jobba kring fokus på dessa.
  • Förbundsmötet beslutade också att förbundsstyrelsen får mandat att aktivt kunna söka och utveckla samarbeten på nationell nivå för att kunna stärka organisationsgraden och utveckla svenska partsmodellen.

- Vi har slagit fast ett gemensamt mål om att Vision ska bli fler medlemmar för ökad facklig styrka. Visions medlemmar är mitt i ett arbetsliv som förändras och utvecklas. Vi befinner oss också som organisation i en omvärld som förändras och där vår styrka och handlingskraft får betydelse för hela fackföreningsrörelsen. Visions medlemmar ska vara med och driva utvecklingen. Vi ska vara en kraft för framtiden, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision - en kraft för framtiden (pdf)

Nyheter

Till arkivet

Frågor & svar