Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Rapport från förbundsmötet dag 3

2020-09-26

Visions förbundsmöte valde under fredagen bland annat en ny förbundsstyrelse och antog Visions nya styrdokument ”En kraft för framtiden”. Under förbundsmötets avslutande dag fattades beslut om resterande motioner samt förslag från förbundsstyrelsen.

Några av lördagens beslut innebär bland annat att: 

 • Vision ska basera medlemsavgiften för 2021-2022 på 2020 års prisbasbelopp. Om prisbasbeloppet sänks under 2021 och 2022 gäller det lägre beloppet för beräkning av medlemsavgift.
 • Ersättningen till centrala arvoden fastställdes.
 • Vision ska arbeta för att teckna kollektivavtal mot sexuella trakasserier samt lyfta och opinionsbilda i frågan om sexuella trakasserier.
 • Förbundet ska arbeta för klimatsmarta erbjudanden som tex tågresor och bilpooler.
 • Vision tar ytterligare steg i arbetet med klimatsmarta måltider och därmed ska samtliga måltider vid aktiviteter, utbildningar och evenemang vara vegetarisk och/eller vegansk. Vidare ska det ställas utökade krav på närodlad och ekologisk mat vid förbundets sammankomster.
 • Vision ska i kommande avtalsrörelser öppna upp och se över frågan att eventuellt driva ett förhandlingsarbete gällande 80-90-100 i centrala avtal. Förbundet kommer fortsätta att utveckla stödet för och ge goda förutsättningar till lokala intresseförhandlingar gällande 80-90-100.
 • Förbundet öppnar upp för att driva frågan gällande sänkt heltidsmått inom ramen för kommande avtalsförhandlingar.
 • Vision ska verka för att villkoren i arbetsskadeförsäkringen ska omfatta samma situationer vid distansarbetet som vid arbete på arbetsplatsen.
 • Förbundsmötet poängterade vikten av att beakta förtroendevaldas arbetsmiljö vid planering av utbildningar och konferenser.
 • Vision ska ta fram en utbildning likande ”Ledare i Vision” som ska rikta sig till personer över 35 år.
 • Vision ska vidare ta bort möjligheten att prioritera personer under 35 år i uttagningen av personer till utbildningen ”Ledare i Vision”.

Ett fullständigt beslutsprotokoll kommer att publiceras inom kort.

Nyheter

Till arkivet

Frågor & svar