Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Rapport från förbundsmötet dag 3

2020-09-26

Visions förbundsmöte valde under fredagen bland annat en ny förbundsstyrelse och antog Visions nya styrdokument ”En kraft för framtiden”. Under förbundsmötets avslutande dag fattades beslut om resterande motioner samt förslag från förbundsstyrelsen.

Några av lördagens beslut innebär bland annat att: 

 • Vision ska basera medlemsavgiften för 2021-2022 på 2020 års prisbasbelopp. Om prisbasbeloppet sänks under 2021 och 2022 gäller det lägre beloppet för beräkning av medlemsavgift.

 • Ersättningen till centrala arvoden fastställdes.

 • Vision ska arbeta för att teckna kollektivavtal mot sexuella trakasserier samt lyfta och opinionsbilda i frågan om sexuella trakasserier.

 • Förbundet ska arbeta för klimatsmarta erbjudanden som tex tågresor och bilpooler.

 • Vision tar ytterligare steg i arbetet med klimatsmarta måltider och därmed ska samtliga måltider vid aktiviteter, utbildningar och evenemang vara vegetarisk och/eller vegansk. Vidare ska det ställas utökade krav på närodlad och ekologisk mat vid förbundets sammankomster.

 • Vision ska i kommande avtalsrörelser öppna upp och se över frågan att eventuellt driva ett förhandlingsarbete gällande 80-90-100 i centrala avtal. Förbundet kommer fortsätta att utveckla stödet för och ge goda förutsättningar till lokala intresseförhandlingar gällande 80-90-100.

 • Förbundet öppnar upp för att driva frågan gällande sänkt heltidsmått inom ramen för kommande avtalsförhandlingar.

 • Vision ska verka för att villkoren i arbetsskadeförsäkringen ska omfatta samma situationer vid distansarbetet som vid arbete på arbetsplatsen.

 • Förbundsmötet poängterade vikten av att beakta förtroendevaldas arbetsmiljö vid planering av utbildningar och konferenser.

 • Vision ska ta fram en utbildning likande ”Ledare i Vision” som ska rikta sig till personer över 35 år.

 • Vision ska vidare ta bort möjligheten att prioritera personer under 35 år i uttagningen av personer till utbildningen ”Ledare i Vision”.

Ett fullständigt beslutsprotokoll kommer att publiceras inom kort.

Här kan du läsa mer om förbundsmötet och andra beslut som fattats

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar