Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Hitta din plats genom att stå upp för dig själv

2020-09-23

Att ta plats i klassrummet – en självklarhet för vissa, en skräck för andra. Konsten att våga visa vem du är i studie- eller arbetsgruppen kan vara en utmaning. Föreläsaren och terapeuten Madeleine Åsbrink delar med sig av sina bästa tips.

Fakta

Namn: Madeleine Åsbrink
Gör: Organisationskonsult i det egna företaget Business Inspiration. Driver Åhusyoga och jobbar deltid som studie- och yrkesvägledare på grundskola.
Bakgrund: Utbildad civilingenjör. Har bland annat jobbat som produktchef i olika utvecklingsprojekt både i och utanför Sverige. Skolade om sig till rosenterapeut och samtalsterapeut efter utbrändhet. Har sedan dess skrivit åtta böcker.

Efter många års erfarenhet av ledarskap, affärsutveckling och gruppdynamik vet Madeleine Åsbrink att självkänsla kommer inifrån. 2017 skrev hon boken Självklar – 7 lektioner om att våga ta plats.

– När jag pratar om att ta plats handlar det om att våga vara sig själv, snarare än att höras och synas i rummet. Men att stå upp för sina egna behov kan vara bland det svåraste i en grupp, säger hon.

En del människor styrs av drivkrafter utifrån, som att vara andra till lags och göra det som förväntas. Madeleine var exakt likadan innan hon gick in i väggen för några år sedan och fick omvärdera sig själv.

– Jag var en person som vågade ställa mig upp och ta ton när det handlade om arbetsrelaterade ämnen, alltså när de inte berörde mig personligen. Men om man tittade på insidan hade jag ingen koll på vem jag egentligen var, berättar Madeleine.

Oskrivna regler

Människor är sociala varelser vilket gör det lätt att falla för grupptrycket. I de flesta klasser och arbetsgrupper finns tysta regler som alla följer.

– Ibland är dessa regler helt okej medan de ibland kan vara rätt så destruktiva. När jag är ute och föreläser på arbetsplatser brukar jag påtala vikten av att prata om vilka normer som ska styra vår arbetsplats. Det är bara på det viset vi kan synliggöra dem.

Att definiera sina egna värderingar är en viktig del i att våga vara sann mot sig själv, menar Madeleine.

– Har man inte koll på sina egna värderingar så är det lätt att falla in i destruktiva mönster istället för att följa sin egen moraliska karta.

Inventera dig själv

Inför ett nytt år eller en ny termin tipsar Madeleine om att göra en inventering av dig själv. Sätt dig ner och fundera över dina värderingar och mål på både kort och lång sikt.

– Tänk igenom vilka behov du har och vad just du behöver för att må bra. Det kan vara olika i olika skeden i livet. Ibland är det mer kontakt med dig själv, mer sömn, mer träning eller något helt annat. Kom ihåg att du utvecklas hela tiden så se till att ständigt utvärdera hur du mår och hur du känner, avslutar Madeleine.

Madeleine Åsbrinks bästa tips på hur du vågar vara den du är:

  • Släpp fokus från telefonen en stund varje dag för att knyta kontakten med dig själv. Det är grundläggande för att du ska kunna stå upp för dig själv när det gäller.
  • Inför den nya terminen – sätt dig ner och gör en inventering av dina värderingar och mål. Fundera över vad du behöver för att må bra just nu.
  • I mötet med andra, våga visa upp dig även om det är läskigt och jobbigt i början. Uttryck dina behov i ett grupparbete så blir det lättare att definiera hur du kan bidra till gruppens utveckling.

Text: Sofie Lundmark

Nyheter

Till arkivet