Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Förbundsmötesbeslut 24 september

2020-09-24

Visions förbundsmöte har under dagen beslutat om formaliapunkter, direktbehandling av motioner och inledande gruppdiskussioner gällande Visions inriktningsdokument ”En kraft för framtiden” har avhandlats och genomförts.  

Visions förbundsmöte har under dagen beslutat om formaliapunkter, direktbehandling av motioner och inledande gruppdiskussioner gällande Visions inriktningsdokument ”En kraft för framtiden” har avhandlats och genomförts.  

Förbundsmötet beslutade att direkthantera 63 av 79 inkomna motioner. Beslut kring dessa motioner kunde därmed fattas direkt; och i enlighet med förbundsstyrelsens förslag. Det innebär att förbundsmötet under fredagen kommer koncenterara sig på fördjupade diskussioner kring kvarstående 16 motioner och rapporter.  

Några av dagens beslut innebär bland annat att:  

 • Vision driver frågan att aktivitetsbaserade arbetsplatser ska vara anpassade för alla.
 • Vision tar fram ett arbetsmaterial kring jämställda löner som förtroendevalda kan använda i sitt lokala fackliga arbete.
 • Att Visions placeringspolicy förtydligas gällande aktiva placeringar utifrån social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet.
 • Förbundet får i uppdrag att tydligare kommunicera frågor kopplade till biblioteksanställdas arbetsmiljö.
 • Ökad transparens gällande uppföljningsarbetet av bifallna motioner.
 • Ytterligare satsningar med syfte att öka antalet förtroendevalda.
 • Utveckla befintliga dialog- och informationskanaler mellan förtroendevalda inom förbundet.
 • Erbjuda Visions pensionärssektioner en möjlighet att blada in information i Tidningen Vision utan kostnad för sektionerna.
 • Förbundet ska verka för att provanställningar ska användas i så liten grad som möjligt.
 • Vision ska fortsatt verka för att frågan om arbetslöshetsersättning ända fram till gällande LAS-ålder uppmärksammas.
 • Vision ska verka för att effekten av ett avskaffat karensavdrag utreds.
 • Förbundet ska kunna erbjuda professionellt samtalsstöd till förtroendevalda som inte kan få det av sig arbetsgivare.

Samtliga förbundsmötes beslut kommer att presenteras efter avslutat förbundsmöte.

Under fredagen kommer, utöver fortsatt motionsarbete, beslut kring inriktningsdokument och andra rapporter; även val av ny förbundsordförande, styrelse och revisorer att förrättas.

Nyheter

Till arkivet

Frågor & svar