Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Förhandlingarna fortsätter

2020-10-31

Uppdatering 2 november Avtalsförhandlingar med SKR: Förhandlingarna fortsätter under kvällen. Förhoppningsvis kan vi nu lösa upp de sista knutarna och landa i ett färdigt avtal så snart som möjligt. Om det sker ikväll eller imorgon vet vi ännu inte. Men det vi vet säkert är att våra förhandlare och ledamöter i avtalsgruppen jobbar i på oförtrutet med siktet inställt på ett bra avtal för våra medlemmar.

Uppdatering 2 november

Förhandlingar har pågått hela natten och vi tar viktiga steg framåt. Men ännu saknas några delar för att helheten ska bli klar. Våra förhandlare fortsätter förhandla nu på morgonen och avtalsgruppen och förbundsstyrelsen står redo att ta beslut.

Uppdatering 1 november 2020

Förhandlingarna fortsätter i natt

Nu ikväll den 1 november går förhandlingarna mellan Vision och SKR om ett nytt kollektivavtal in i en intensivare fas. Möten mellan våra förhandlare och arbetsgivarparten är planerade och förväntas pågå hela kvällen och, om det krävs, in på natten. Det är nu de sista svåra knutarna ska lösas upp och bra skrivningar ska formuleras. Visions avtalsgrupp har täta avstämningar och förbundsstyrelsen träffas för att uppdateras om läget. Vårt mål är att teckna ett avtal som gör arbetslivet bättre för våra medlemmar, och där ingen ska behöva förlora på att de tog ansvar under pandemins första månader.

Varför får vi så lite information om vad som sägs i förhandlingarna?
Visions förhandlare och förtroendevalda i avtalsgrupperna kämpar hårt i alla förhandlingar att hålla emot försämringar och få igenom så många av våra yrkanden som möjligt. Men vi kan inte yttra oss om detaljerna i en pågående förhandling då det skulle kunna försämra våra möjligheter att få till så bra villkor som möjligt. Inget är klart innan vi har ett överenskommelse på plats.

Hur vet vi medlemmar när det är klart?
När ett nytt avtal är underskrivet kommunicerar vi ut till dig som medlem via sms och mejl – se gärna efter att du har uppdaterade uppgifter genom att logga in på Mina sidor.

Vad händer med min lön när det är klart?
Visions ambition är att nya löner betalas ut så snart som möjligt efter att avtalen är klara. Det är också vår ambition och ingång att avtalen och den nya lönen ska gälla från 1 april 2020. Det betyder att du ska få skillnaden mellan din nya och din gamla lön utbetald i efterskott från april. 

Läs kommentarer från förbundsordförande Veronica Magnusson:

Vi förhandlar in i det sista

Visions prioriteringar är tydliga i sista avtalsförhandlingarna (28 okt)

Slutspurt i avtalsförhandlingarna

"Visions medlemmar har tagit ansvar, det ska synas på lönen" (25 aug)

 

Följ det senaste från avtalsrörelsen på vision.se/villkor2020

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar