Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Workshop – risker och möjligheter med offentlig upphandling

2021-02-16

Den 3 november höll Vision i en workshop med tema ”Hållbar offentlig upphandling”. Offentlig upphandling omsätter uppåt 700 miljarder kronor årligen, och att rätt krav ställs i dessa inköp ses som en nyckel för att nå målen i Agenda 2030.

Kommunerna står för 70 procent av de offentliga inköpen, så här finns mycket att göra. Karin Lonaeus från Nationella kansliet för hållbar upphandling gick igenom olika risker för kränkningar av mänskliga rättigheter som finns när det man handlar produceras i andra länder. Sofia Råsmar från TCO gick igenom vilka möjligheter som finns att ställa krav på schysta villkor när man handlar inom Sverige. Hon tycker att vi måste våga mer i offentlig upphandling, genom att ställa tuffare krav på att de som gör jobbet alltid ska ha schysta villkor.

En av deltagarna på workshopen var Visions medlem Susanna Augustsson som är upphandlare i Tyresö kommun. Hon menar att kommuner har en väldig stor möjlighet att påverka hållbarhetsmålen ekonomiskt, socialt samt miljömässigt.

– Det finns mer utrymme för hållbara investeringar. Det kan exempelvis handla om att säkerställa schysta arbetsvillkor, erbjuda personer som står långt ifrån arbetsmarknaden möjlighet till sysselsättning, eller att bidra till ökad delaktighet i samhället för personer med funktionsnedsättning, säger Susanna.

Del av "Nu gör vi!"

Workshopen var en del av konferensen ”Nu gör vi!” som den 3 november arrangerades av kansliet för Sveriges nationelle samordnare för Agenda 2030, Gabriel Wikström. Den digitala konferensen som hade 800 deltagare hade som syfte att samla aktörer som arbetar med Agenda 2030 i hela samhället och tillsammans ta kliv framåt mot uppfyllandet av de globala målen.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar