Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Förhandlingar om nytt kollektivavtal i Svenska kyrkan fortsätter

2020-11-11

Förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal för Visions medlemmar i Svenska kyrkan fortsätter då parterna fortfarande inte kommit överens.

- Visions prioritering är tydlig; medlemmarna ska inte förlora ekonomiskt på pandemin, säger Hans- Jörgen Kronqvist, ledamot i förbundsstyrelsen och i avtalsgruppen.

När pandemin bröt ut i våras sköts förhandlingarna upp och kollektivavtalet förlängdes till den 31 oktober. Vision har förhandlat med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation (Skao) sedan början av september men har ännu inte kommit överens. Det innebär att nuvarande avtal förlängs ytterligare.

- Jag förstår att många är frustrerade och vill ha ut sin nya lön. Men Vision står fast vid vårt krav, medlemmarna ska inte förlora ekonomiskt på att de tog ansvar under pandemin. Kyrkans personal ställde om på ett fantastiskt sätt under en svår tid. Man tog ett samhällsansvar, stöttade riskgrupper och såg till att delar av kyrkans verksamhet genomfördes digitalt. Det ska synas på lönen, säger Hans- Jörgen Kronqvist.

Utöver krav på reallöneökningar har Visions yrkat på att löneprocessen ska bli tydligare, att medarbetarna ska få större inflytande över arbetstiden samt få förutsättningar att bidra till en grön omställning på arbetsplatserna.

Hur länge kan förhandlingarna pågå?

- Vi förhandlar till vi har ett resultat som vi är nöjda med men vi hoppas förstås att det ska gå snabbt. Förhandlingar är planerade hela veckan ut och även nästa vecka om det skulle behövas. Visions förtroendevalda i avtalsgrupperna ses digitalt och förbundsstyrelsen är redo att fatta beslut så fort vi har någonting tillräckligt bra på bordet, säger Hans-Jörgen Kronqvist.

Avtalet omfattar drygt 5000 medarbetare inom Svenska kyrkan.

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna på vision.se/villkor2020

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar