Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Feministisk digitalisering för ett bättre anpassat arbetsliv

2020-11-24

Vision har tagit fram en ny spetsutbildning för studentmedlemmar. Utbildningen är Sveriges första kurs i feministisk digitalisering och ger studenterna verktyg att påverka den digitala utvecklingen på sin kommande arbetsplats.

Vision är ett feministiskt fackförbund med över 199 000 medlemmar som jobbar med att leda, utveckla och administrera välfärden.

– Visions medlemmar representerar över 4000 yrken. Arbetsuppgifter och jobb förändras i och med ny teknik och digitalisering av tjänster. Därför ska medlemmarna vara med och bidra med sin kompetens när olika tjänster automatiseras och digitaliseras. Det finns ett underskott av hur mycket kvinnor bidrar och det vill vi ändra på, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision.

Digitaliseringens roll inom offentlig sektor blir allt viktigare. Det kan handla om digitala arbetsverktyg och it-system, välfärdsteknik eller automatisering av arbetsuppgifter. I framtagandet av digitala arbetsverktyg och system behöver användarperspektivet vara i fokus. Vem är det som ska använda systemet och är lösningen anpassad till användaren? För att få in rätt perspektiv i processer behövs representation och koppling till praktiken. Därför behöver användarperspektivet komma in tidigt i processen att ta fram nya system och lösningar.

– Idag anser manliga chefer i högre utsträckning än kvinnliga chefer att de har inflytande över utveckling och inköp av it-system, samt att de kan involvera medarbetarna i it-utvecklingen. Fler behöver bidra med sina perspektiv så att medborgare, medarbetare och arbetsgivare får nytta av digitaliseringen, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision.

Automatiserad handläggning

Feministisk digitalisering kan också bidra till att förebygga diskriminering i arbetslivet. Redan idag är det många kommuner som har infört automatiserad handläggning av försörjningsstöd. När en robot tar över en sådan viktig process är det av högsta relevans att roboten är programmerad för att främja jämlikhet och likabehandling av de som söker ekonomiskt bistånd. Här är det därför viktigt att redan i början av processen att skapa roboten få in perspektiv som är inkluderande, jämlika och som inte diskriminerar.

Ny spetsutbildning för studenter

Utbildningen i feministisk digitalisering, Digi5, ger studenter möjlighet att driva, påverka och bidra med feministiska och fackliga perspektiv på digitalisering på sin kommande arbetsplats. Utbildningen riktar sig till studenter som pluggar till socionom, beteendevetare och personalvetare och som vill jobba inom välfärden. Och ja, feminism är för alla så vi välkomnar självklart såväl män som kvinnor och icke-binära att söka!

Utbildningen har 20 platser och ges vid tre tillfällen under våren 2021.

Nyheter

Till arkivet

Frågor & svar