Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Feministisk digitalisering för ett bättre anpassat arbetsliv

2020-11-24

Vision har tagit fram en ny spetsutbildning för studentmedlemmar. Utbildningen är Sveriges första kurs i feministisk digitalisering och ger studenterna verktyg att påverka den digitala utvecklingen på sin kommande arbetsplats.

Vision är ett feministiskt fackförbund med över 199 000 medlemmar som jobbar med att leda, utveckla och administrera välfärden.

– Visions medlemmar representerar över 4000 yrken. Arbetsuppgifter och jobb förändras i och med ny teknik och digitalisering av tjänster. Därför ska medlemmarna vara med och bidra med sin kompetens när olika tjänster automatiseras och digitaliseras. Det finns ett underskott av hur mycket kvinnor bidrar och det vill vi ändra på, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision.

Digitaliseringens roll inom offentlig sektor blir allt viktigare. Det kan handla om digitala arbetsverktyg och it-system, välfärdsteknik eller automatisering av arbetsuppgifter. I framtagandet av digitala arbetsverktyg och system behöver användarperspektivet vara i fokus. Vem är det som ska använda systemet och är lösningen anpassad till användaren? För att få in rätt perspektiv i processer behövs representation och koppling till praktiken. Därför behöver användarperspektivet komma in tidigt i processen att ta fram nya system och lösningar.

– Idag anser manliga chefer i högre utsträckning än kvinnliga chefer att de har inflytande över utveckling och inköp av it-system, samt att de kan involvera medarbetarna i it-utvecklingen. Fler behöver bidra med sina perspektiv så att medborgare, medarbetare och arbetsgivare får nytta av digitaliseringen, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision.

Automatiserad handläggning

Feministisk digitalisering kan också bidra till att förebygga diskriminering i arbetslivet. Redan idag är det många kommuner som har infört automatiserad handläggning av försörjningsstöd. När en robot tar över en sådan viktig process är det av högsta relevans att roboten är programmerad för att främja jämlikhet och likabehandling av de som söker ekonomiskt bistånd. Här är det därför viktigt att redan i början av processen att skapa roboten få in perspektiv som är inkluderande, jämlika och som inte diskriminerar.

Ny spetsutbildning för studenter

Utbildningen i feministisk digitalisering, Digi5, ger studenter möjlighet att driva, påverka och bidra med feministiska och fackliga perspektiv på digitalisering på sin kommande arbetsplats. Utbildningen riktar sig till studenter som pluggar till socionom, beteendevetare och personalvetare och som vill jobba inom välfärden. Och ja, feminism är för alla så vi välkomnar självklart såväl män som kvinnor och icke-binära att söka!

Utbildningen har 20 platser och ges vid tre tillfällen under våren 2021.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar