Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

"Precis som Vision brinner jag för HBTQ-frågor, jämställdhet och miljön"

2020-03-11

Vi fick möjlighet att prata med Olivia om hennes arbete som studentinformatör och varför hon tycker att andra bör söka sig till Vision.

Som studentinformatör:

  • Marknadsför du Vision på ditt lärosäte
  • Rekryterar du nya studentmedlemmar
  • Håller du i klassrumspresentationer
  • Står du vid informationsbord
  • Deltar du på mässor, arbetsmarknadsdagar och andra event
  • Är du med och utvecklar studentverksamheten!

Olivia är 22 år och kommer från Sölvesborg. Hon pluggar beteendevetenskap på Lunds universitet och är sedan augusti 2019 en av Visions fantastiska studentinformatörer. I en intervju med Vision.se berättar hon varför det enligt henne är det perfekta extrajobbet vid sidan av studierna.

Hur kommer det sig att du ville bli studentinformatör?
- Vision verkade vettiga och bra. Jag uppskattade alltid när de kom och bjöd på kaffe. Ju mer jag lärde mig om Vision desto mer förstod jag att det är ett fackförbund som delar mina värderingar och som också brinner för HBTQ-frågor, jämställdhet och miljön. Det känns som om andra fackförbund är mer neutrala när det gäller dessa frågor i jämförelse med Vision.

Du nämner att Vision delar dina värderingar, är det därför du valde just Vision?
- Ja, som studentinformatör uppmuntrar jag studenter att bli medlemmar i Vision och då är det viktigt för mig att jag står för det jag förmedlar till andra. Det är en trygghet att veta att ens arbetsgivare och fackförbund har en human syn på samhället, vilket Vision har.

Vad är det bästa med ditt jobb?
- Att få vara social och träffa studenter från olika program är väldigt roligt! Det är ett jobb som är varierande och jag har fått möjlighet att utvecklas i rollen. Det är ett perfekt jobb för en student för man får styra mycket av arbetet själv och det är flexibelt.

Vilket är ditt roligaste minne?
- När jag arbetade mitt första pass var jag och mina kollegor i Halmstad på en After Beach. Vi satsade på temat och tog med oss en uppblåsbar palm, solstolar och glass som vi bjöd på. Som studentinformatör för Vision får vi vara kreativa och vi arbetar mycket med olika teman.

Du nämner dina kollegor, hur är det att arbeta i ett team?
- Det är roligt, alla hjälps åt och vi arbetar i olika konstellationer hela tiden. Jag har fått många nya vänner via jobbet.

Avslutningsvis, varför ska man bli studentinformatör?
- För att man själv får välja när, hur och var man vill arbeta. Det är som jag nämnt ett perfekt jobb vid sidan av studierna. Det är också bra för man får en inblick i arbetsmarknaden och vilken roll fackförbunden spelar. Mitt arbete är en trygg arbetsplats, och jag känner mig uppskattad, sedd och hörd. Fackliga frågor lyser igenom i praktiken!

En fråga till (jag lovar). Hur tror du ditt framtida fackliga engagemang ser ut?
- Ju längre tid jag arbetar som studentinformatör desto mer förstår jag vikten av att vara fackligt organiserad. Det är en trygghet och ungefär som en hemförsäkring, fast för arbetet. För mig är det en självklarhet att vara med i ett fackförbund!

Nyheter

Till arkivet