Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

"Precis som Vision brinner jag för HBTQ-frågor, jämställdhet och miljön"

2020-03-11

Vi fick möjlighet att prata med Olivia om hennes arbete som studentinformatör och varför hon tycker att andra bör söka sig till Vision.

Som studentinformatör:

  • Marknadsför du Vision på ditt lärosäte
  • Rekryterar du nya studentmedlemmar
  • Håller du i klassrumspresentationer
  • Står du vid informationsbord
  • Deltar du på mässor, arbetsmarknadsdagar och andra event
  • Är du med och utvecklar studentverksamheten!

Olivia är 22 år och kommer från Sölvesborg. Hon pluggar beteendevetenskap på Lunds universitet och är sedan augusti 2019 en av Visions fantastiska studentinformatörer. I en intervju med Vision.se berättar hon varför det enligt henne är det perfekta extrajobbet vid sidan av studierna.

Hur kommer det sig att du ville bli studentinformatör?
- Vision verkade vettiga och bra. Jag uppskattade alltid när de kom och bjöd på kaffe. Ju mer jag lärde mig om Vision desto mer förstod jag att det är ett fackförbund som delar mina värderingar och som också brinner för HBTQ-frågor, jämställdhet och miljön. Det känns som om andra fackförbund är mer neutrala när det gäller dessa frågor i jämförelse med Vision.

Du nämner att Vision delar dina värderingar, är det därför du valde just Vision?
- Ja, som studentinformatör uppmuntrar jag studenter att bli medlemmar i Vision och då är det viktigt för mig att jag står för det jag förmedlar till andra. Det är en trygghet att veta att ens arbetsgivare och fackförbund har en human syn på samhället, vilket Vision har.

Vad är det bästa med ditt jobb?
- Att få vara social och träffa studenter från olika program är väldigt roligt! Det är ett jobb som är varierande och jag har fått möjlighet att utvecklas i rollen. Det är ett perfekt jobb för en student för man får styra mycket av arbetet själv och det är flexibelt.

Vilket är ditt roligaste minne?
- När jag arbetade mitt första pass var jag och mina kollegor i Halmstad på en After Beach. Vi satsade på temat och tog med oss en uppblåsbar palm, solstolar och glass som vi bjöd på. Som studentinformatör för Vision får vi vara kreativa och vi arbetar mycket med olika teman.

Du nämner dina kollegor, hur är det att arbeta i ett team?
- Det är roligt, alla hjälps åt och vi arbetar i olika konstellationer hela tiden. Jag har fått många nya vänner via jobbet.

Avslutningsvis, varför ska man bli studentinformatör?
- För att man själv får välja när, hur och var man vill arbeta. Det är som jag nämnt ett perfekt jobb vid sidan av studierna. Det är också bra för man får en inblick i arbetsmarknaden och vilken roll fackförbunden spelar. Mitt arbete är en trygg arbetsplats, och jag känner mig uppskattad, sedd och hörd. Fackliga frågor lyser igenom i praktiken!

En fråga till (jag lovar). Hur tror du ditt framtida fackliga engagemang ser ut?
- Ju längre tid jag arbetar som studentinformatör desto mer förstår jag vikten av att vara fackligt organiserad. Det är en trygghet och ungefär som en hemförsäkring, fast för arbetet. För mig är det en självklarhet att vara med i ett fackförbund!

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar