×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Så fixar du jobbet på distans

2020-03-18

Allt fler jobbar idag hemifrån. Vad är bra att tänka på när kontoret byts ut mot köksbordet? Hur fixar du bra digitala möten och hur ska du tänka kring arbetstiden? Här är några tips på hur du blir proffs på att arbeta på distans.

1. Rätt teknik och digitala verktyg

Att arbeta på distans förutsätter att du har rätt teknik och digitala verktyg. Det förutsätter också att du även i ditt hem har en god arbetsmiljö. Bestäm en plats att sitta på, välj bästa möjliga stol och i den mån det går – stå och jobba. Se över att du har bra ljuskällor och en så ergonomisk lösning som möjligt, detta för att slippa besvär i rygg, nacke och handleder. 

2. Möten

Digitala möten är lika viktiga som fysiska. Här kommer några tips på vad du kan tänka på vid digitala möten.

  • Se till att du har en bra internetuppkoppling för att undvika oönskade avbrott under mötets gång.
  • Innan du kopplar upp dig till mötet kan det vara en god idé att testa att ditt ljud och mikrofon fungerar felfritt. En rekommendation är att använda dig av headset för bättre ljudkvalitet.
  • Kom ihåg att ansluta dig till mötet i god tid innan det börjar.
  • Vid möten i allmänhet, och digitala möten i synnerhet, är det viktigt att ha en god kommunikation. Inkludera därför alla i mötet och säkerställ att alla får möjlighet att säga det dem vill. Ett tips är att även vid digitala möten utse en mötesledare som kan upprätthålla en bra mötesstruktur samt ansvara för att förbereda en agenda till mötet.
  • För ett trevligare och mer personligt möte är vårt tips att slå på videon för att alla ska kunna se varandra. 

Bonustips! Om det är fint väder och du är sugen på ett miljöombyte är ett tips att variera inplanerade digitala möten genom att exempelvis kombinera mötet med en promenad, en så kallad Walk and Talk.

3. Planera din arbetsdag

Planering är A och O. Sätt därför av tio minuter på morgonen (eller dagen innan) för att lägga upp en planering av arbetsdagen. Bestäm tre saker som måste bli klara och gör en lista på resten. Då belönar du också hjärnan att du faktiskt genomfört det du planerat och du blir nöjdare och resultatet bättre.

Kom även ihåg pauser under arbetsdagen! Återhämtning och paus är väldigt viktigt för att må bra men också för effektiviteten i arbetet. Ett tips är att sätta ett alarm på ungefär en timme och därefter fokusera på dina arbetsuppgifter. När alarmet ringer och det är dags för en paus kan du passa på att gå några varv, fylla på med kaffe och sträcka på dig. Sedan gör du samma sak igen.

Innan du avslutar för dagen är ett tips att utvärdera dagen som gått. Vad gick bra? Vad gick mindre bra? Vad behöver du tänka på till nästa dag?

4. Håll kontakten med chefen och kollegorna

Se till att ha avstämningar med chefen – gärna på fasta tider. Håll kontakten med kollegorna genom att förslagsvis ta en Skypefika där ni pratar om annat än jobb för en stund. Uppmuntra varandra och hjälps åt – det kan vara ensamt att sitta hemma i köket men alla finns ju här bara ett knapptryck bort.

Nyheter

5 tips för arbetsmiljöarbete i oroliga tider

Se till att ha någon form av krisgrupp i ordning, upprätta en handlingsplan och kommunicera tidigt och tydligt, lyder några av tipsen. Suntarbetsliv har tagit fram 5 användbara tips för att hålla igång arbetsmiljöarbetet i coronatider.  2020-03-18

Corona: Vad gäller om skolan stänger?

Du kan inte vabba om skolan stänger ner på grund av Coronaviruset om barnet inte är sjukt. Arbetsgivaren behöver inte heller betala ut lön om du inte kan jobba. – Det bästa är att komma överens med arbetsgivaren om en lösning som fungerar för er båda, säger Visions Ameli Andersson.  2020-03-13

Överläggningsskyldighet undantas i ny överenskommelse

Arbetsgivaren har ingen överläggningsskyldighet vid avstängning för att hindra smittspridning av Covid-19, enligt en ny överenskommelse mellan SKR, Sobona, Vision och övriga fackliga organisationer.  2020-03-09

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri hela mars, även för dig som inte är medlem, och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb