Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Förstärk företagshälsovården under coronakrisen

2020-03-23

Vision och övriga fack i välfärden vänder sig nu tillsammans med SKR och Sobona till regeringen och ber om resurser för att stärka företagshälsovården under coronakrisen. Det handlar bland annat om att täcka kostnader för hjälp med samtalsstöd och riskbedömningar i arbetsmiljön.

- Många av Visions chefsmedlemmar ägnar just nu all sin tid för att leda sina medarbetare genom den svåra situation vi befinner oss i. För chefer är företagshälsan en otroligt viktig stödfunktion som gör att de kan känna sig tryggare i sitt ledarskap och i arbetsmiljöarbetet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision och övriga fack har tillsammans med arbetsgivarparten SKR och Sobona och de centrala fackliga organisationerna inom kommun- och regionsektorn i en hemställan till regeringen föreslagit att företagshälsovårdens uppdrag snabbt utökas och stärks.

Parterna menar att regeringen, inom ramen för utlovade satsningar, bör kompensera för de merkostnader som ett utökat uppdrag till företagshälsovården kan innebära för arbetsgivarna. Dessutom bör eventuella hinder för upphandling av ett förstärkt uppdrag till företagshälsovården tillfälligt tas bort.

- Företagshälsovården är en effektiv resurs för att förebygga negativa effekter och ta hand om medarbetare som upplever oro och stress som en reaktion på den rådande situationen. Vi ser att landets företagshälsor skulle kunna möta behoven på ett bättre sätt, till exempel genom digitala tjänster, säger Veronica Magnusson.

Frågor & svar