Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Förstärk företagshälsovården under coronakrisen

2020-03-23

Vision och övriga fack i välfärden vänder sig nu tillsammans med SKR och Sobona till regeringen och ber om resurser för att stärka företagshälsovården under coronakrisen. Det handlar bland annat om att täcka kostnader för hjälp med samtalsstöd och riskbedömningar i arbetsmiljön.

- Många av Visions chefsmedlemmar ägnar just nu all sin tid för att leda sina medarbetare genom den svåra situation vi befinner oss i. För chefer är företagshälsan en otroligt viktig stödfunktion som gör att de kan känna sig tryggare i sitt ledarskap och i arbetsmiljöarbetet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision och övriga fack har tillsammans med arbetsgivarparten SKR och Sobona och de centrala fackliga organisationerna inom kommun- och regionsektorn i en hemställan till regeringen föreslagit att företagshälsovårdens uppdrag snabbt utökas och stärks.

Parterna menar att regeringen, inom ramen för utlovade satsningar, bör kompensera för de merkostnader som ett utökat uppdrag till företagshälsovården kan innebära för arbetsgivarna. Dessutom bör eventuella hinder för upphandling av ett förstärkt uppdrag till företagshälsovården tillfälligt tas bort.

- Företagshälsovården är en effektiv resurs för att förebygga negativa effekter och ta hand om medarbetare som upplever oro och stress som en reaktion på den rådande situationen. Vi ser att landets företagshälsor skulle kunna möta behoven på ett bättre sätt, till exempel genom digitala tjänster, säger Veronica Magnusson.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar