Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Corona: Vad gäller om skolan stänger?

2020-03-13

Du kan vabba om skolan stänger ner på grund av coronaviruset även om barnet inte är sjukt.

Flera skolor och förskolor i Sverige har varit tvungna att stänga ner sin verksamhet på grund av covid–19 utbrott. Det här drabbar både barn och föräldrar.

Om du inte kan utföra ditt jobb när du har barn hemma är det inte din arbetsgivare som ska betala lön. Då ska du ansöka om ersättning från Försäkringskassan för vård av sjukt barn (vab) den tid du inte jobbar. 

Med att verksamheten är stängd menas att verksamhetens lokaler är stängda för barnen eller eleverna. Det kan i det fallet handla om att en skola bedriver undervisning på distans eller att verksamheten ifråga inte alls bedrivs. Stängningen av en skola kan gälla för alla elever eller, i vissa situationer, för en huvuddel av eleverna medan en mindre andel av eleverna fortfarande får sin utbildning i skolans lokaler.

Du som ansöker får ca 90 procent av den ersättning som du i normala fall får när du vabbar med sjukt barn. 

Nyheter

Till arkivet

Frågor & svar